Lapsiperheille on tarjolla kerhoja, perhekerhoja, perhekahvilatoimintaa sekä maksuttomia liikuntavuoroja. Vapaita kerhovuoroja voi kysellä suoraan perhepuistosta. Perhekahvilaan ja liikuntavuoroille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhotapaamisiin tullaan vain terveenä.

Lisätietoja: 
apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi, Mäki-Matin perhepuisto, puh. 014 266 8162 

Jyväskylän Mäki-Matin perhepuiston toimintakausi käynnistyy maanantaina 31.8. klo 9.30 yhteisellä lasten ja aikuisten Tuu ja tee kasvissosekeitto –kokkailulla. Kokkailun jälkeen voivat valmistukseen osallistuneet ostaa keittolounasta 1 euron annoshintaan. Maanantain ohjattu toiminta jatkuu klo 13 lapsiperheiden maksuttomalla liikuntavuorolla Monitoimitalon judosalissa. Liikuntavuoroja on tarjolla jatkossa maanantaisin klo 13-15 Monitoimitalon judosalissa ja Palokan liikuntahallilla. Palokassa kokoonnutaan joka maanantai ja Hippoksen judosali vuorottelee muiden toimintojen esimerkiksi Harjun stadionin kanssa. Seuraa Mäki-Matin perhepuiston facebook-sivua, jossa muistutetaan liikuntavuoroista ja kokoontumispaikoista.  

Perhepuiston toimintaan voi tulla mukaan vain terveenä. Hyviä hygieniakäytänteitä ylläpidetään tehostetulla käsienpesulla, oikeilla yskimiskäytänteillä sekä tehostetulla tilojen ja leikkivälineiden siivouksella.  

Lasten kerhot, perhekerhot, perhekahvila ja avointa toimintaa – tervetuloa  

Mäki-Matin perhepuistossa kokoontuu lasten kerhoja pitkin viikkoa. Tarkemmat kerhojen kokoontumisajat löytyvät perhepuiston nettisivuilta.  Perhekerhoja järjestetään keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-12. Päätökset kerhopaikoista on lähetetty perheille elokuun aikana. Vapaita paikkoja voi kysellä suoraan perhepuistosta.  

Kaikille avoin keittokahvila on avoinna maanantaina klo 9.30-12. Sapere-ruokakasvatusmenetelmää hyödyntäen lapset ja aikuiset valmistavat keittolounaan, jota valmistamiseen osallistuneet voivat ostaa 1 euron annoshintaan.  Ruokailua varten perheet tuovat omat asiat kotoa. Perjantaisin klo 9-12 perhekahvilassa on kädentaitopäivä.   

Mäki-Matin perhepuiston muu avoin toiminta sisältää lisäksi muun muassa avoimia jumppavuoroja ja vauvahierontaa. Puiston viikko-ohjelma päivittyy Mäki-Matin perhepuiston facebook-sivulle. Avoin toiminta on pääosin maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.   

Muskariryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin. Muskarihetki kestää 30 minuuttia ja maksaa 3 euroa/lapsi. Muskarit ovat jaettu ikäkausittain neljään ryhmään ja ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Syksyllä 2020 ryhmäkoko on 10 lasta / ryhmä.  

Mäki-Matin perhepuiston sisätilat ja leluvarastot ovat perheiden vapaasti hyödynnettävissä ma-to klo 8-15.45 ja pe klo 8-14.