Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri avaavat yhteisen koronanäytteenottopaikan keskussairaalan yhteyteen maanantaina 31.8. Se sijaitsee vanhan keskussairaalan ja uuden Sairaala Novan välissä olevalla sisäpihalla.

Lisätietoja: 

- palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 050 311 8507, anu.mutka[at]jyvaskyla.fi
- tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona 

Jos saavut näytteenottoon autolla, aja Keskussairaalantietä pitkin ja käänny bussipysäkkien kohdalta kohti sairaalan pääovea. Ennen päivystyksen ovea käänny oikealle Hoitajantielle ja ennen tien päädyssä olevaa työmaata edelleen vasemmalla näkyvälle parkkialueelle. Reitillä on ”Koronanäytteenotto”-opasteet Keskussairaalantieltä lähtien. Kun saavut näytteenottopaikalle, pysy autossa, kunnes hoitaja tulee ottamaan sinulta näytteen. 

Mikäli sinun ei ole mahdollista saapua näytteenottoon henkilöautolla, pyri välttämään julkista liikennettä ja käytä kasvomaskia. Odota näytteenottokontin ulkopuolella, kunnes hoitaja tulee hakemaan sinut kontin sisälle näytteenottoon.

Uuden näytteenottopaikan avaamisen myötä Kyllön terveysasemalla toiminut koronanäytteenotto lopetetaan maanantaina aamupäivän jälkeen. Näytteitä otetaan edelleen Huhtasuon terveysasemalla sekä kaupungin toimeksiannosta yksityisillä lääkäriasemilla (Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo). Näytteenottopaikkoihin ei saa tulla omin päin, vaan vain näytteenotosta saadun kutsun perusteella.

Mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee ensin olla yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon verkossa Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina keskitetyn päivystyksen neuvontanumeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan asiakas näytteenottoon.

Infektiovastaanotto keskitetään Kyllön terveysasemalle

Kaupungin keskitetty infektiovastaanotto käynnistyy Kyllön terveysasemalla 1.9. ja samaan aikaan muilta terveysasemilta infektiovastaanotot lakkaavat – lukuun ottamatta Korpilahden ja Säynätsalon terveysasemia, joissa Mehiläinen palveluntuottajana hoitaa infektiovastaanoton edelleen näiden alueiden asukkaille. 

Keskitetty infektiovastaanotto sijaitsee Kyllön terveysaseman Keskussairaalantien puoleisessa päässä. Vastaanotolle saa tulla vain, jos on saanut kaupungin terveydenhuollosta ohjeen saapua sinne. Vastaanotolle ohjataan hengitystieoireiset potilaat, jotka tarvitsevat terveydenhuollon ammattilaisen arvion voinnista. Terveysasemalle ei saa tulla asioimaan muissakaan asioissa omatoimisesti, jos on nuhaa, kuumetta, ripulia tai muita infektiotaudin oireita, jotta ei altistettaisi muita ihmisiä mahdollisille tartunnoille.

Tulisitko vapaaehtoiseksi Jyväskylän terveysasemien kasvomaskijakeluun?

Jyväskylän terveysasemilla tapahtuvaan maskien jakeluun on löytynyt vapaaehtoisia, ja yhteistyö vapaaehtoisen kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin. Vapaaehtoisia kaivataan edelleen auttamaan kasvomaskien jaossa. 

Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa ja tehtävää varten saa lyhyen perehdytyksen. Seuraava perehdytys järjestetään 3.9 kello 12–14 etäyhteydellä. Voit ilmoittaa, millä terveysasemalla haluat olla apuna ja kuinka pitkän aikaa. Jakotilanteessa kiinnitetään huomiota niin vapaaehtoisten kuin maskeja noutavien turvallisuuteen.

Jos olet halukas ryhtymään vapaaehtoiseksi kasvomaskien jakoon, niin ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajalaan sähköpostitse tai ilmoittautumalla suoraan tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/a35bb576-6916-4bb6....