Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarkensi 25.8.2020 ohjeita, milloin lapsi pitää viedä koronatestiin ja milloin saa taas palata varhaiskasvatukseen ja kouluun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on 25.8.2020 tarkentanut ohjetta varhaiskasvatuksen ja koulujen koronakäytänteistä. 

Jos lapsella on infektio-oireita, ei varhaiskasvatukseen ja kouluun saa tulla. Jos lapsen oireet ovat huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen mukaan koronavirusinfektioon sopivia, viedään lapsi testiin. Jos testitulos on negatiivinen voi lapsi tulla varhaiskasvatukseen ja kouluun, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. 

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä ole tiedossa, että lapsi olisi altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä kukaan perheen jäsen ole matkaillut ulkomailla viimeisten 14 vuorokauden aikana, voi oireita seurata kotona. Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen ja kouluun yhden oireettoman päivän jälkeen, jos oireilu menee kotiseurannassa ohi, eikä koronatestissä ole tarvinnut käydä.  

Tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä