Lisätietoja  

Työikäisten kuntosalin pikastartti- ja selkäkurssit 
Terveysliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen  
p. 014 266 7736, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi 

Senioreiden liikunta 
Senioriliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho 
p. 014 266 4276, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi  

Soveltava liikunta ja viittomakielisten ryhmät 
Soveltavan liikunnan vastaava liikunnanohjaaja Heli Sohkanen 
p. 014 266 4272, heli.sohkanen[a]jyvaskyla.fi 

Syksyn ohjatun liikunnan kausi käynnistyy maanantaina 31.8.2020 Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa. Ilmoittautuminen kursseille sekä ryhmiin on käynnissä. Vapaita paikkoja on jäljellä mm. kuntosalin pikastartti- ja selkäkursseilla, senioreiden kuntosalin starttikursseilla ja viikoittain kokoontuvissa ryhmissä. Myös lasten soveltavan liikunnan ryhmiin sekä viittomakielisten ryhmiin mahtuu vielä mukaan.  

Aikuisten kuntosalin startti- ja selkäkurssit 

AaltoAlvarissa kokoontuvissa kolmen kerran kuntosalin pikastartilla perehdytään kuntosaliharjoitteluun ja -laitteisiin. Kurssilla saat asiantuntevaa opastusta oikeasta kuntosaliharjoittelusta ja perehdytyksen oikeanlaisiin ja turvallisiin suoritustekniikoihin. Kurssi soveltuu kuntosaliharrastusta aloitteleville ja kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille työikäisille. Selkäkurssi on tarkoitettu kaikille selkävaivoista kärsiville sekä niille, jotka haluavat ennaltaehkäistä selkävaivoja. Selkäkurssilla opetellaan liikkeitä, jotka parantavat keskivartalon lihaskuntoa ja hallintaa sekä vahvistavat selkärangan tukilihaksia.   

Seniorikuntosalin starttikurssit 

Seniorikuntosalin viiden kerran starttikurssit ovat tarkoitettu uusille aloittelijoille. Kurssin jälkeen kurssilainen voi jatkaa harjoittelua seniorikuntosalin vapaaharjoitteluvuoroilla tai ilmoittautua AaltoAlvarin ja Graniitin viikoittain kokoontuviin kuntosaliryhmiin, mikäli niissä on tilaa. Viikoittain kokoontuvat seniorisalin ohjatuissa ryhmissä asiakkaat harjoittelevat henkilökohtaisen kuntosaliohjelman mukaisesti ohjaajan opastamana. Tunnit sisältävät yhteisen alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyt.  

Viittomakieliset ryhmät ja lasten soveltavan liikunnan ryhmät 

Viittomakielisillä on mahdollisuus liikkua omissa liikuntaryhmissä, jotka ohjataan viittomakielellä. Ryhmiä löytyy lapsille, työikäisille ja senioreille vesijumpassa ja kuntojumpassa.

Soveltavan liikunnan lasten ryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat lajin soveltamista ja erityistä tukea. Tarjolla on muun muassa motoriikkaryhmiä lapsille, jotka tarvitsevat harjoitusta motorisissa perustaidoissa sekä uintiryhmiä erityistä tukea tarvitseville lapsille sekä kehitysvammaisille.  Lisäksi erilaisia lajeja pääsee kokeilemaan kuukauden mittaisilla Hyppää ja hymyile-lajikokeilukursseilla, jotka toteutetaan yhteistyössä jyväskyläläisten urheiluseurojen ja yritysten kanssa. 

Koronaviruksen vaikutukset liikuntaryhmiin 

Koronavirustilanteen seurauksena kaikissa liikuntaryhmissä ja kursseilla huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat ohjeistukset. Kaikkien osallistujien turvallisuudesta huolehditaan panostamalla hygienisyyteen sekä väljiin liikkumisolosuhteisiin. Koronaviruspandemia voi vaikuttaa ohjattujen liikuntaryhmien ja kaikkien kaupungin liikuntapalvelujen toimintaan kauden 2020 – 2021 aikana, josta tiedotamme näin sattuessa erikseen.  

Katso Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin 

Lisätietoa ryhmistä, hinnoista ja ilmoittautumisesta terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen sivuilta