Jyväskylä jatkaa aktiivisesti koronavirustartuntojen seurantaa kaupungin alueella. Tänään poikkeusolojen johtoryhmässä keskusteltiin Jyväskylässä syksyn aikana järjestettävistä tapahtumista.

Aluehallintovirasto ilmoitti tänään, ettei osallistujamääriin ole ainakaan toistaiseksi tulossa muutoksia, kunhan tapahtumissa huomioidaan voimassa olevat turvallisuusmääräykset. Näitä ovat mm. 1-2 metrin turvavälit, mahdollisuus hyvään käsihygieniaan ja turvavälien säilyttäminen myös jonotustilanteissa. 

Jyväskylän kaupunki pyysi alkuviikon aikana suurimpien tapahtumien järjestäjiä toimittamaan kaupungille turvallisuussuunnitelmansa koronan osalta. Niiden läpikäynti osoitti, että suunnitelmat on tehty kattavasti ja sekä sisä- että ulkotapahtumissa on huomioitu koronaan liittyvät määräykset. Poikkeusolojen johtoryhmä totesi, että tapahtumien merkitys on Jyväskylälle suuri ja kaupunki haluaa tukea niiden järjestelyjä käymällä tapahtumajärjestäjien kanssa tiivistä vuoropuhelua koronatilanteesta ja ohjeistaen tarvittaessa käytännön toteutuksessa. 

Syksyn urheilutapahtumiin liittyen käytiin keskustelua siitä, miten kouluja hyödynnetään turnausten järjestämisessä. Kaupunki linjasi, että koulumajoituksia voidaan järjestää, kunhan niissä huomioidaan esimerkiksi eri seurojen majoitus omissa itsenäisissä tiloissaan. Aikuisille kaupunki suosittelee majoitustiloissa 1,5 metrin turvavälien huomioimisen myös nukkumistiloissa. Ruokailuissa tulee varmistaa, ettei sisätiloihin pääse muodostumaan ruuhkaa. Lisäksi kaupunki ohjeistaa, että aikuisten kannattaa pitää sisätiloissa maskeja oman seuran majoitustilojen ulkopuolella liikuttaessa.

Poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin lisäksi, että sivistyspalvelut valmistelee muutetun perusopetuslain mukaisesti mallia siitä, miten koulujen 4.-9.-luokkalaisten opetus voidaan ketterästi siirtää toteutettavaksi etänä, jos tartuntatilanne jossain kohdassa sitä edellyttää. 

Kaupunki jatkaa tilanteen seurantaa nyt tiiviisti ja poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu toistaiseksi vähintään kerran viikossa.

Lisätietoja

- tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, p. 050 548 7422 (31.8.2020 asti)
- sivistyspalveluiden toimialajohtaj Eino Leisimo, p. 050 584 8987
 

Asiasanat: