Lasten varhaiskasvatus-, perusopetus- ja Jälkkärin järjestyihin neuvoa ja opastusta saa puhelimitse, sähköpostilla, sähköisen asioinnin ja chatin kautta. Toistaiseksi palveluohjauksessa paikan päällä asioitiin varataan aika. 

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus opastaa perheitä lapsen varhaiskasvatusjärjestelyihin, hakemiseen ja maksuihin liittyvissä asioissa. Palveluohjauksesta saa myös yleistä neuvontaa ja ohjausta Jyväskylän kaupungin tarjoamasta perusopetuksesta sekä aamu- ja iltapäivätoiminnasta ja -maksuista. Koronaepidemia-aikana palveluohjauksessa paikan päällä asiointi onnistuu toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Palveluohjauksen palvelupuhelin 014 266 0180 on avoinna ma-ti ja to klo 9-12 ja ke klo 12-15. Viestiä voi jättää myös sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi ja perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi sekä asioida varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa.  

Varhaiskasvatuksen ja Jälkkärin maksuihin liittyvissä asioissa palvelua puhelimitse saa asiakasmaksusihteereiltä ja Jälkkärin maksuissa numerosta 014 266 8706. Sähköpostitse yhteyttä voi ottaa varhaiskasvatus.asiakasmaksut@jyvaskyla.fi.    

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yleisissä asioissa asiointi onnistuu myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen nettisivuilta löytyvän chatin kautta. Chat on avoinna puhelinaikoina.  

Hakemukset ja tuloselvitykset liitteineen voi palauttaa Väinönkatu 1 B, 4. krs:ssa sijaitsevan toimiston ulko-ovella olevaan postilaatikkoon tai lähettää postitse osoitteeseen Kasvun ja oppimisen asiakasmaksut ja palveluohjaus, PL 82, 40101 Jyväskylä.