Jyväskylän etsivän nuorisotyön syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti. Etsivä nuorisotyö on saanut runsaasti yhteydenottoja niin nuorilta kuin heidän läheisiltään. Ilmoituksia on tullut myös kouluista, oppilaitoksista ja puolustusvoimista.

Lisätietoja: 
Palveluesimies Teija Lapinmäki, nuorisopalvelut, etsivä nuorisotyö, puh. 014 266 0941 

Etsivät nuorisotyöntekijät yhdistelevät toistaiseksi työtehtävissään etä- ja lähityötä. Syksyn ryhmätoiminta on käynnistynyt ja nuoria palvellaan nuoren tarpeen mukaan joko etänä, lähipalveluna tai verkossa.  Lähitapaamisiin voi osallistua vain terveenä, ja järjestelyissä huomioidaan koronaepidemia-ajan edellyttämien turvavälien säilyminen ja hyvät hygieniakäytänteet. 

Etsivään nuorisotyöhön yhteyttä soittamalla, viestillä, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella  

Etsivän nuorisotyön palvelunumeroon 050 501 9936 vastataan arkipäivisin klo 8-16. Yhteydettä voi ottaa soittamalla, teksti- tai WhatsApp-viestillä. Sähköpostiosoite on etsivatyo(at)jyvaskyla.fi ja nettisivuilta löytyy yhteydenottolomake. Etsivä nuorisotyö löytyy myös Instagramista nimellä etsivatyojkl ja Facebookista Etsivä nuorisotyö Jyväskylä.   

Etsivän nuorisotyön tavoittaa myös Discord-kanavan kautta. Discord on maksuton sovellus, jossa voi keskustella kaikkien kanavalle liittyneiden kanssa tai lähettää yksityisviestejä. Discordin kautta voi myös seurata etsivän nuorisotyön tiedotusta ajankohtaisista asioita.  

Vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista palvelua 15-29-vuotialle nuorille 

Etsivä nuorisotyö on palvelu 15–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen, työelämän tai nuorten palvelujen ulkopuolella. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Palvelu on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista. Työ perustuu nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta.  

Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee nuoren rinnalla ja hoitaa nuoren asioita yhdessä nuoren kanssa. Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa, esimerkiksi nuoren kotona, koulussa, toimistossa, virastossa tai kahvilassa.  

Jyväskylässä etsivän nuorisotyön palvelua tarjoaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut ja Sovatek-säätiö. 

Nuorisolain mukainen ilmoitusvelvollisuus kouluilla, oppilaitoksilla ja puolustusvoimilla 

Toisen asteen oppilaitoksilla ja puolustusvoimilla on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa etsivään nuorisotyöhön opintojen tai varusmies-/siviilipalvelun keskeyttävästä tai palvelusta vapautettavasta nuoresta. Opetuksen järjestävän on myös luovutettava tiedot perusopetuksen päättäneestä nuoresta, joka ei ole sijoittunut perusopetuksen jälkeisiin opintoihin.