Osa Keljonkankaan päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on määrätty 39 lasta ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat soittaneet mahdollisen altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökunnalle sunnuntain 23.8. aikana. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin alkuviikon aikana.

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, joka on ollut tiistai 18.8.

Keljonkankaan päiväkodissa on 120 lasta. Päiväkoti pysyy auki ja muut kuin karanteeniin määrätyt voivat tulla päiväkotiin maanantaina. Riittävästi henkilökuntaa järjestetään sijaisjärjestelyin. Jos Jyväskylän kaupungin terveydenhuollosta ei ole oltu puhelimitse yhteydessä huoltajiin, lapsi voi tulla normaalisti päiväkotiin terveenä.

Päiväkoti on informoinut asiakasperheitä tilanteesta omalla viestillään.
 
Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.
 
Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi. 
 
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

 
Lisätietoja: 
Jyväskylän kaupunki,
- varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, p. 014 266 3269