Jyväskylän kansalaisopisto on tehnyt muutoksia kurssien järjestelyihin, jotta harrastusten ja taitojen kehittämisen pariin voitaisiin tänäkin syksynä palata turvallisesti. Lukukausi alkaa lähiopetuksena, mutta useilla kursseilla on mahdollisuus siirtyä tarvittaessa verkko-opetukseen.

Ilmoittautuminen syksyn kursseille on käynnissä. Tervetuloa kursseille – ilmoittaudu nyt!

Ennen kurssien alkamista kaikille opiskelijoille tullaan antamaan tietoa siitä, kuinka THL:n, Jyväskylän kaupungin ja kansalaisopiston ohjeita tullaan toteuttamaan heidän valitsemansa kurssin opetuksessa. Ohjeisiin ja suosituksiin saattaa tulla muutoksia syksyn aikana. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan aina opiskelijoille.

Yhteisiä pelisääntöjä sovelletaan ainealueittain 

Opiskelijoiden ja opettajien turvallisuudesta huolehditaan yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla. Lisäksi yleisiä ohjeita sovelletaan oppiainekohtaisesti sekä opetuksessa että kurssien järjestelyissä.

Kansalaisopiston kurssien ryhmäkokoja on pienennetty kurssi- ja luokkatilakohtaisesti turvavälien takaamiseksi. Luokissa tulee olemaan tarjolla käsidesiä, jota opiskelijat voivat vapaasti käyttää. Useimmista opetustiloista tai niiden läheisyydestä löytyy myös käsienpesumahdollisuus. 

Opetustilojemme siivousta on tehostettu. Luokkatiloissa opiskelija voi puhdistaa ennen kurssin alkua oman paikkansa opiston järjestämillä desinfiointivälineillä. Myös yhteisessä käytössä olevien välineiden tai soittimien desinfioinnista huolehditaan. Myös kurssien välisiä taukoja on pidennetty, jotta vältettäisiin ylimääräisiä kohtaamisia eri opintoryhmien välillä. Opiskelijoita pyydetäänkin saapumaan ja lähtemään kursseilta täsmällisesti ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. 

Kurssien opettajat käyttävät kasvomaskia tai visiiriä, mikäli opettajan ja opiskelijan välisen turvavälin pitäminen ei ole mahdollista esimerkiksi opetuksen luonteen vuoksi. Opiskelijat voivat halutessaan käyttää omakustanteista maskia. 

Kansalaisopisto luottaa opiskelijoiden saapuvan kursseille vain terveinä. 

Verkkokursseja ja hyvityksiä opetuksen keskeytyessä  

Jyväskylän kansalaisopiston syyslukukausi alkaa tämänhetkisen tiedon mukaan lähiopetuksena 7.9. Jos syksyn tai kevään lähiopetus joudutaan kuitenkin keskeyttämään, pystyy merkittävä osa kursseista siirtymään korvaavaan opetukseen. Verkko-opetukseen siirtymisen mahdollisuudesta on lisätty maininta verkkopalveluun kurssikuvauksen yhteyteen, mutta myös muiden kurssien saattaa olla mahdollista siirtyä korvaavaan opetukseen.

Muutoksista opetuksessa tullaan aina ilmoittamaan opiskelijoille tekstiviestinä. 

Mikäli kurssin opetus keskeytyy kokonaan, kansalaisopisto hyvittää kurssimaksuja kurssin toteutumisasteen mukaan. Maksuja ei palauteta opiskelijalle, vaan hyvityksen voi hyödyntää seuraavan lukuvuoden tai lukukauden kurssimaksuissa. 

Ilmoittautuminen on käynnissä – kurssimaksun voi hoitaa myöhemmin  

Jyväskylän kansalaisopiston syksyn kursseille ilmoittautuminen käynnistyi 17.8. Kursseille voi ilmoittautua niin pitkään, kun kurssipaikkoja riittää. Ilmoittautuminen on mahdollista verkossa, puhelimitse tai vierailemalla kansalaisopiston neuvonnassa sen aukioloaikoina.

Syksyn kursseja ei tarvitse maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, vaan maksun voi suorittaa kurssin alkaessa, kuitenkin viimeistään eräpäivään mennessä. Maksun voi hoitaa maksulinkin kautta, joka lähetetään kurssilaisille kurssin alkamisen jälkeen.