Nyt on varaa, mistä valita! Jyväskylässä nähdään tulevana viikonloppuna liikunnan riemua ja kisahuumaa monen eri lajin parissa. Liikuntapääkaupungin syksy on tapahtumiltaan vilkas ja monipuolinen.

Tulevana viikonloppuna 21.–23.8. Jyväskylässä koetaan todellista urheiluhuumaa, kun juniorijalkapalloilijat, pesäpalloilijat ja suomalaisen padelin huiput täyttävät liikuntapääkaupungin ulkokentät. Penkkiurheilijalla on siis varaa, mistä valita.

Padelin huiput koolla kahtena viikonloppuna

Padelin ulkokenttien SM-kilpailut koostuvat kahdesta turnauksesta: ensin ratkaistaan senioreiden ja mixtyn Suomen mestaruudet 21.–23.8. ja seuraavana viikonloppuna 28.–30.8. selviävät miesten ja naisten avointen sarjojen mestarit. Kankaan padelin ja Buugin kentille on yleisöllä vapaa pääsy. Molempien turnausten finaalipäivät striimataan myös suorana lähetyksenä. 
Lisätietoja tapahtumasta: https://www.padeljkl.fi/sm2020/. 

Juniorijalkapalloa useilla kentillä

Neljään kaupunginosaan 22.–23.8. levittäytyvässä Comets Cupissa toisistaan mittaa ottavat 2005-2013 syntyneet jalkapalloilijat. Yleisöllä on vapaa pääsy kenttien reunoille. Tarkemmat tiedot poikien jalkapallotapahtumasta löytyvät turnaussivuilta: https://cometscup2020.torneopal.fi/.

Pesäpallon C-poikien Suomen mestari ratkeaa Jyväskylässä

22.–23.8. Jyväskylään kokoontuu 12 Suomen parasta C-poikajoukkuetta ratkomaan pesäpallon mestaruuden SM-lopputurnauksessa. Lisätietoja tapahtumasta: https://www.kirijuniorit.fi/c-p-sm-lopputurnaus  

Liikuntapääkaupungissa vilkas syksy

Jyväskylän kaupunki toimii kaikkien kolmen tapahtuman yhteistyökumppanina. Tapahtumissa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Yleisöä suositellaan tutustumaan tapahtumajärjestäjien ohjeisiin, noudattamaan turvavälejä ja huolehtimaan käsihygieniasta.
 
Liikunta- ja urheilutapahtumat ovat keskeinen osa liikuntapääkaupunkia. Jyväskylän syksyä värittää lukuisa joukko urheilu- ja liikuntatapahtumia, kun osa tapahtumista on siirretty keväältä ja kesältä myöhempään ajankohtaan. Vuosittain Jyväskylässä järjestetään noin 5000 erilaista tapahtumaa festivaaleista urheilutapahtumiin, kongresseihin ja kokouksiin. Ajankohtainen tapahtumatieto löytyy kaupungin tapahtumakalenterista: www.jyvaskyla.fi/tapahtumat.
 
Suomen liikuntapääkaupunkina Jyväskylä on sopiva yhdistelmä tietoa, taitoa, liikettä sekä otollisia olosuhteita. Tässä yhdistelmässä jalostuu niin huippu-urheilijoita ja -tutkimusta, liikunnan kouluttajia ja valmentajia kuin maailmanluokan urheilutapahtumia ja kunnostaan huolehtivia kuntalaisia. 
 
Lisätietoja:
Jaana Ruponen, tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö, Jyväskylän kaupunki
jaana.ruponen@jyvaskyla.fi, p. 050 344 6496
www.jyvaskyla.fi/tapahtumat
www.jyvaskyla.fi/liikuntapaakaupunki