LiikuntaVeturin ryhmiin ilmoittautuminen alkaa pe 21.8.

Lisätietoja 

LiikuntaVeturi ja lasten ja nuorten soveltava liikunta  
erityisliikunnanohjaaja Kati Siitari 
p. 014 266 4269, kati.siitari[at]jyvaskyla.fi 

LiikuntaLaturi ja lasten ja nuorten liikuntaneuvonta 
liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen 
p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[at]jyvaskyla.fi 

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen järjestämä lasten, nuorten ja perheiden toiminta alkaa maanantaina 31.8. ja jatkuu koko syyskauden 5.12. saakka. Koronaviruspandemia voi vaikuttaa ohjattujen liikuntaryhmien ja kaikkien kaupungin liikuntapalvelujen toimintaan kauden 2020–2021 aikana, josta tiedotamme näin sattuessa erikseen. Palveluissamme noudatamme THL:n antamia suosituksia koronaviruksen ehkäisemiseksi. 

Lasten ja nuorten soveltava liikunta 

Soveltaen liikkuville lapsille ja nuorille on tarjolla viikoittain kokoontuvia ryhmiä eri lajeissa, kuten uinnissa, kuntosaliharjoittelussa ja pallopeleissä. Hyppää ja hymyile –lajikokeilut ovat tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville alakouluikäisille lapsille ja niissä kokeillaan eri liikuntalajeja kuukausittain. Lisäksi kauden aikana järjestetään eri lajien yhteistyöryhmiä urheiluseurojen kanssa sekä liikunnallisia tapahtumia muun muassa liikuntapuistoissa tai laskettelurinteessä.  

LiikuntaVeturissa maksutonta toimintaa perheille ja omia ryhmiä lapsille

LiikuntaVeturi on jyväskyläläisten perheiden ja lasten maksuton liikuntatuote. Perheryhmiin ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset yhdessä aikuisen kanssa eikä perheryhmiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisäksi on myös lasten omia ryhmiä, jotka on suunnattu 9–12-vuotiaille (2008-2011 syntyneet). Näihin ryhmiin ilmoittaudutaan ennakkoon 21.8. alkaen sähköisesti LiikuntaVeturin verkkosivujen kautta. Viime vuodesta tutut suosikit ovat mukana kuten katu- ja cheertanssi, salibandy, uinti sekä perhepaini ja -palloilu. Uusina ryhminä tarjolla on koripallo, ultimate ja pehmomiekkailu. 

LiikuntaLaturi 13–19-vuotiaille 

LiikuntaLaturi on 13 – 19-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton liikuntatuote. Nuorille on tarjolla 18 eri lajia, joista osa järjestetään keskustan alueella, mutta myös Huhtasuolla, Keltinmäessä, Korpilahdella, Kuokkalassa, Palokassa, Puuppolassa ja Tikkakoskella. LiikuntaLaturin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, riittää kun saapuu paikalle.  Lajeja ja ryhmiä voi siis kokeilla rajattomasti! 

Aiempien kausien suositut ryhmät kuten kuntosali, astangajooga, keilailu, uinti ja parkour jatkavat tänäkin vuonna. Uusina liikuntamuotoina on tarjolla Vahva keho, Voima ja huolto sekä Ultimaten kokeilukerrat. SporttiMixiin, Cheertanssiin, Höntsäpallouiluun ja salibandyyn voi osallistua jo 11-vuotta täyttäneet. 

Liikuntaneuvonta ja KouluPT  

Jos lapsi tai nuori kaipaa tukea liikunnan aloittamiseen, liikuntaharrastuksen löytämiseen tai saada tietoa liikunnasta, ravinnosta ja unesta on hänelle tarjolla maksutonta liikuntaneuvontaa. Tapaamispaikka sovitaan ajanvarauksen yhteydessä. Yläkoululaisten liikuntaneuvonta on kouluPT-toimintaa. Mukaan voi tulla liikunnanopettajan, kouluterveydenhoitajan tai oman vanhemman suosittelemana tai varaamalla ajan itse

Tutustu liikuntaneuvontaan ja lasten ja nuorten liikuntapalveluihin tarkemmin Lasten ja nuorten liikunnan -sivuilla.