Maanantaista 24.8.2020 alkaen muutamien maskien jakelupisteiden aukioloajat muuttuvat.

Jyväskylän kaupunki ryhtyi jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen maanantaina 17.8.2020. Maskeja on jaettu ensimmäisien päivien aikana reilut 60 000 kappaletta.

– Aluksi asiakkaita jakelupisteissä on ollut ruuhkaksi asti, mutta nyt tilanne näyttää hiukan rauhoittuneen, kertoo palvelupäällikkö Päivi Junnilainen.

Maanantaista 24.8.2020 alkaen muutamien maskien jakelupisteiden aukioloajat muuttuvat: terveysasemilla maskeja jaetaan jatkossa tiistaisin ja torstaisin kello 12–16, kotoutumispalveluissa maanantaista perjantaihin kello 10–13 ja Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla maanantaista perjantaihin kello 10–14. Muiden jakelupisteiden jakeluajat pysyvät entisellään.

Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille joukkoliikenteessä käytettäväksi ja koronatesteissä käytäessä. Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttämistä myös joukkotapahtumissa, joissa on mukana useilta eri paikkakunnalta saapuneita ihmisiä eikä turvavälien säilyttämistä voida muuten varmistaa. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.

Vapaaehtoiseksi terveysasemilla tapahtuvaan kasvomaskijakeluun

Jyväskylän terveysasemille haetaan nyt vapaaehtoisia auttamaan kasvomaskien jaossa. 
Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa ja saat tehtävää varten lyhyen perehdytyksen. Perehdytys järjestetään 24.8. kello 12–14 etäyhteydellä. Voit ilmoittaa millä asemalla haluat olla apuna ja kuinka pitkän aikaa.

– Vapaaehtoisten rooli on koronaepidemian riskienhallinnassa erittäin tärkeä. Kriisiaikoina ihmisten auttamishalu kasvaa ja se on näkynyt koko koronaepidemian aikana Vapaaehtoistoiminnan palveluissa Vaparissa, sanoo koordinaattori Antti Rajala.

Jakotilanteessa kiinnitetään huomiota niin vapaaehtoisten kuin maskeja noutavien turvallisuuteen. Jakotilanteessa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja vapaaehtoiset saavat käyttöönsä muun muassa maskit ja visiirit.

Jos olet halukas ryhtymään vapaaehtoiseksi kasvomaskien jakoon, niin ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajalaan sähköpostitse tai ilmoittautumalla suoraan webropolin kautta. Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen löytyy myös Vaparin nettisivulta.

Jyväskylässä vähävaraisille asukkaille on aluksi jaettu kertakäyttöisiä kasvomaskeja ja vähitellen siirrytään jakamaan kangasmaskeja. Kasvomaskeja annetaan jakelupisteissä niille asukkaille, jotka niitä kysyvät, ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä, eikä tarkisteta.

Kaupungilta muistutetaan maskien noutajia pitämään turvavälejä hakutilanteissa sekä tulemaan jakelupisteeseen vain terveenä.

Kasvomaskien jakelupisteet ja jakeluajat:

Vähävaraiset asukkaat voivat noutaa maskeja jakelupisteistä maanantaista 24.8. lähtien seuraavasti:

  • Hannikaisenkadun sosiaaliasema, Hannikaisenkatu 37, maanantaista perjantaihin kello 10–14.
  • Kotoutumispalvelut, Väinönkatu 1, maanantaista perjantaihin kello 10–13
  • Terveysasemat: Huhtasuo, Keskusta, Korpilahti, Kuokkala, Kyllö, Palokka, Sampoharju, Säynätsalo ja Tikkakoski, tiistaisin ja torstaisin kello 12–16, 
  • Kansalaistoiminnankeskus Mataran aula/Gloria, Matarankatu 6 A, maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 9–14. 
  • ViaDia Jyväskylä ry, Polttolinja 9, maanantaista perjantaihin kello 8.30–14.

Lisäksi muun muassa palvelukeskus Hanska, ikääntyneiden palveluiden kotihoito, Sovatek-säätiön Keskussairaalantien toimipiste, Ruokapankki ja Jyväskylän katulähetys ry jakavat maskeja, niitä tarvitseville vähävaraisille asiakkailleen. 

Vapaaehtoistoiminnan palvelut, Vapari
Jyväskylän kaupungin koronasivut
Jyväskylän kaupungin sivut kasvomaskeista

Lisätietoja: 
vammaispalveluiden palvelupäällikkö, sosiaalipalveluiden palvelujohtajan sijainen Päivi Junnilainen, p. 014 266 3636
avosairaanhoidon palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 014 266 3210
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajala, p. 014 266 1707, antti.rajala(at)jyvaskyla.fi