Tilaisuuden tallenne ja materiaalit nyt verkossa.

Lisätietoa

  • Keski-Suomen sote-uudistus, hankejohtaja Mikael Palola, p. 050 312 5276, mikael.palola[at]jyvaskyla.fi 
  • Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelut, toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302, kati.kallimo[at]jyvaskyla.fi 

Ministeri Kiurun esitys:

Sote-maakuntakierros Keski-Suomi 2020

Tallenne YouTubessa: Hallituksen sote-maakuntakierros Keski-Suomessa 19.8.2020

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä sote-uudistusta johtavan ministeriryhmän jäsenet vierailivat Jyväskylässä 19.8.2020. Vierailu oli osa sote-maakuntakierrosta, jossa ministeriryhmä kiertää elo-syyskuussa 22 alueella keskustelemassa tulevasta sote-uudistuksesta. Kierroksen tavoitteena on tarjota alueille mahdollisuus keskustella lakiluonnoksesta ennen lausuntoajan päättymistä.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa oli paikalla noin 50 vierasta ja lähetystä seurasi verkon kautta noin 100 katsojaa. Keskustelua herättivät erityisesti kuntien rahoitus uudistuksen jälkeen, kiinteistöjen omistus ja palveluiden säilyminen lähialueilla.

- Olennaista on nyt se, mitä asioita Keski-Suomen alueella tehdään ja miten käytettävissä oleva raha kohdennetaan mahdollisimman tehokkaalla tavalla, sanoo perhe- peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi kesäkuun lopussa Keski-Suomelle 9 miljoonan euron rahoituksen, jolla tähdätään sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen hallitusohjelman mukaisesti. 

Asiasanat: