Jyväskylän kaupunki hakee palveluntuottajia tontinluovutuskilpailulla yksityiselle päiväkodille Vaajakoskelle ja kehitysvammaisten asumisyksikölle Haukkalaan. Luonnonläheisyyttä toivotaan hyödynnettävän molempien yksiköiden toiminnassa ja rakentamisessa.

Vaajakosken uudessa päiväkodissa halutaan korostaa luonnonläheisyyttä. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Vaajakosken Harjutielle Vaajakummun koulun läheisyyteen on suunnitteilla yksityinen päiväkoti. Tontin kaavamuutos on hyväksytty, ja nyt kaupunki hakee tontille palveluntuottajaa. Tontti sijaitsee Vaajakosken palvelujen sekä hyvien liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien läheisyydessä, ja myös päiväkodin tulisi ympäristönä tukea luonto- ja liikuntapainotteista oppimista. 

Haukkalaan entisen Haukkarannan koulun alueelle puolestaan on suunnitteilla kehitysvammaisten asumisyksikkö, jolle kaupunki hakee palveluntuottajaa. Haukkalan sijainti Laajavuoren ja Tuomiojärven läheisyydessä mahdollistaa muun muassa Green Care -toiminnan, jossa hyödynnetään luonnon hyvinvointivaikutuksia. 

- Tontinluovutuskilpailu on mahdollisuus löytää parhaat ratkaisut ja paras mahdollinen lopputulos. Tontinluovutuskilpailu haastaa kilpailuun osallistuvat pohtimaan aluetta ja toteutusta tavanomaista tontinhakua laajemmin. Kilpailu on tapa löytää uusia mielenkiintoisia ja toteutuskelpoisia ideoita, kertoo maankäyttöinsinööri Saara Vasama. 

Niin päiväkoti kuin asumisyksikkökin tulee lähtökohtaisesti rakentaa puurakenteisina. Tonttien saajat valitaan kokonaissuunnitelman pohjalta yhteistyössä varhaiskasvatus- ja vammaispalveluiden kanssa. Tontteja haetaan vapaamuotoisilla hakemuksilla. Hakuaika tonteille on 17.8. - 11.9.2020.


Lue lisää tonttien luovutuskilpailuista

Lisätiedot: 
- maankäyttöinsinööri Saara Vasama, saara.vasama(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 5070
- varhaiskasvatuspalveluiden palvelukoordinaattori Heli Arnberg, heli.arnberg(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 7746 
- varhaiskasvatuspalveluiden palvelukoordinaattori Sari Koivisto, sari.koivisto(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 3102
- vammaispalveluiden palvelupäällikkö Päivi Junnilainen, paivi.junnilainen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 3636