Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta on myöntänyt Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustuksen Antti Kolulle. Kolulla on takanaan pitkä kunnallinen ura kulttuuri- ja nuorisotyön parissa. Hän toimi vuosina 1980-1992 Jyväskylän maalaiskunnan kulttuuriohjaajana ja kulttuurisihteerinä ja sen jälkeen vuoteen 2009 kulttuuri-nuorisotoimenjohtajana. 2010-luvulla Kolu oli Jyväskylän kaupungin nuorisojohtaja. Eläkkeelle hän jäi 2017.

Vaajakoskella syntynyt ja siellä koko ikänsä asunut Antti Kolu on kunnostautunut paikallishistorioitsijana ja hänet tunnetaan Vaajakoskeen liittyvän paikallistietämyksen asiantuntijana. Kolu on paneutunut etenkin Vaajakosken historiaan ja dokumentoinut teollisuusyhdyskunnan menneisyyttä ansiokkaalla tavalla.

Antti Kolu on ollut myös vuosikymmeniä innokkaasti mukana Vaajakosken kulttuuritoiminnassa. Kolu on toiminut Vaajakosken Kohinoiden puheenjohtajana, ollut kehittämässä Vanhan Voimalan ja Liekkilän käyttöä ja osallistunut Naissaaren Näyttämön toimintaan. Hänen sitoutumisensa ja mielenkiintonsa omaa asuinyhteisöään kohtaan kiteytyy hyvin Antin lausahdukseen, että hän on aina ollut kiinnostunut oman kylän asioista ja toiminnasta.

Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustuksen perusteluissa mainitaan mm. kuinka Antti Kolu on sekä työuransa aikana että vapaa-ajallaan edistänyt paikallista kulttuurityötä ja vaalinut Vaajakosken kulttuuriperintöä ja nyt eläkkeellä ollessaan jatkaa edelleen tätä ansiokasta työtä.

Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus luovutetaan Antti Kolulle Vaajakosken Kohinoissa lauantaina 15.8. Kohinatorilla klo 12 pidettävän Kohinapuheen jälkeen. Toritapahtuma järjestetään Naissaaressa.

Lisätietoja: kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 014 266 4040, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi