Hyppää pääsisältöön

12.8.2020

Kuva
Kotihoito tukee ikäihmisen omassa kodissa asumista. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kotihoidossa uudistetaan kotihoitoalueita loppuvuonna, jolloin asiakasmäärät aluetta kohti pienenevät. Samalla esimiehiä saadaan lisää ja työntekijöiden tiimitiloja yhdistetään.

Lääkehoidossa hyödynnetään robotiikkaa

Kotihoidossa on otettu käyttöön lääkerobotteja. Automaattiset lääkeannostelijat helpottavat hoitajien ruuhkaa, kun kotikäyntejä on eniten. Hoitajille jää enemmän aikaa muihin hoitotoimiin.

− Lääkerobotti muistuttaa lääkkeenotosta ja antaa valmiin lääkeannospussin asiakkaan saataville. Kotihoito saa hälytyksen, jos asiakas ei ole ottanut lääkettä, kuvailee palveluesimies Sanna Liljeroos.

Etähoiva kiinnostaa

Etähoivassa kotihoidon käynti tehdään videopuhelun välityksellä. OIVA-keskuksesta tarjotaan asiakkaille mahdollisuutta etähoitoon. Etähoivayksikkö tekee asiakaskäyntejä normaalien käyntien rinnalla.

− Asiakkaat ovat ottaneet rohkeasti etähoivan vastaan. Moni ikäihminen on ollut asiassa kovin innostunut uuden opettelusta, kertoo palvelupäällikkö Päivi Huttunen. Etäkäynnillä ohjataan lääkehoidossa, muistutetaan aterioinnista ja ohjataan vaikka jumppaa.

Teksti: Sanna Siniluhta

Asiasanat: