Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

12.8.2020

Kulttuurineuvolatoiminnan tavoitteena on tuoda taidetta ja elämyksiä perheiden arkeen sekä innostaa ja kutsua kulttuurin pariin.
Kuva
Kyllön neuvolan seinille on tullut maalauksia ilahduttamaan lapsia

Taide tulee myös osaksi neuvolakäyntejä, sillä tulevien vuosien aikana jokainen neuvola saa oman tilateoksensa. Ensimmäiset teokset ovat nyt valmistuneet sekä asiakkaiden että henkilökunnan iloksi.

Kuvataiteilija Anna Ruth on toteuttanut Sampoharjun ja Palokan neuvoloiden viime vuonna valmistuneet seinämaalaukset. Neuvoloiden asiakkaat ja henkilökunta ovat osallistuneet teemojen valintaan, ja Palokassa lapset ovat päässeet myös itse maalaamaan.

Sampoharjun odotustilassa voi istahtaa suuren omenapuun juureen perhosten keskelle, kun taas Palokassa seikkailevat Suomen luonnosta tutut eläimet ja seiniltä voi tunnistaa eri eläinten jälkiä.

Ruthin käsialaa ovat myös Kyllön neuvolan värikkäät eläinaiheiset tarroina toteutetut teokset: portaikossa asiakkaita tervehtii flamingo ja käytävältä löytyvät muun muassa kirahvi ja muurahaiskarhu. Seuraavana vuorossa on Korpilahden neuvola, jonne teoksen toteuttaa vuoden 2020 aikana kuva- ja katutaiteilija Jukka Silokunnas.

Kyllön neuvolan terveydenhoitaja ja kulttuurivastaava Sanna Huittinen kertoo, että taideteokset on otettu hyvin vastaan.

− Asiakkaat ovat tykänneet siitä, että neuvolaan on saatu lisää väriä. Lasten mielikuvitus on ihana, he keksivät näistä vaikka minkälaisia juttuja. Tälläkin hetkellä odotusaulasta kuulen iloisia lasten ääniä. Täällä on eläinsairaala, kommentoi juuri eräs lapsi.

Teksti: Maria Poikonen 

Eläimet ihastuttavat

Kuva
Neuvolan seinillä olevat eläimet ovat herättäneet ihmetystä varsinkin pienimmissä neuvola-asiakkaissa.
Neuvolan seinillä olevat eläimet ovat herättäneet ihmetystä varsinkin pienimmissä neuvola-asiakkaissa. 3-vuotias Veeti ja 1-vuotias Vella ihastelemassa äitinsä Heidi Syväojan kanssa Kyllön hauskoja eläimiä neuvolakäyntinsä yhteydessä.​​​​​​​Kuva: Petteri Kivimäki