Maj Lind -kilpailun muutama vuosi sitten voittanut yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed debytoi Jyväskylä Sinfonian solistina syyskauden avajaiskonsertissa 2.9.

Karismaattinen ja Suomi-faniksi tunnustautunut Melemed tulkitsee konsertissa 250-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ludwig van Beethovenin neljännen pianokonserton. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa kuullaan myös nuoren slovenialaistaituri Nina Šenkin teos Elements sekä musiikkia Robert Schumannilta.

Kuluneelta keväältä peruuntunut Meta4:n konsertti kuullaan syyskuussa, kun Suomen parhaimpiin jousikvartetteihin lukeutuva yhtye nähdään paitsi orkesterin solistina, myös sen johtajana. Kaputta-konsertin ohjelmistossa on muun muassa W. A. Mozartin sinfonia nro 38, joka kantaa lisänimeä Prahalainen.

Egotrippi villitsee lokakuussa

Neljännesvuosisadan suomalaista sielunmaisemaa niin melankolissävytteisillä molleilla kuin reipasotteisemmilla ralleilla kuvannut Egotrippi saapuu Jyväskylä Sinfonian vieraaksi lokakuussa. Bändi tunnetaan muun muassa kappaleistaan ”Älä koskaan ikinä”, ”Matkustaja”, ”Koivuniemen herra”, ”Posteljooni” ja ”Unihiekkaa”.

Konsertin mukaansatempaavan hyvän tunnelman takaavat Egotripin kitara- ja lauluvetoiset pop- ja rocklaulut yhdistettynä sinfoniaorkesterin monimuotoiseen äänimaailmaan. Konsertissa kuullaan yli 20 kappaletta, joista huikeita sinfoniaorkesterisovituksia ovat olleet kirjoittamassa tämän sukupolven parhaat sovittajat, muiden muassa Marzi Nyman, Arttu Takalo ja Sami Pitkämö.

Syksyn aluksi tupla- konsertti-iltoja

Orkesteri aloittaa syyskautensa poikkeuksellisesti kahden konsertin illoilla. Tunnin mittaiset konsertit kuullaan kello 18 ja 20 eikä niissä ole väliaikaa. Koronavirusepidemian aiheuttamien yleisörajoitusten ja turvallisuussuositusten vuoksi teatteritalon paikkamäärää on vähennetty huomattavasti normaaliin verrattuna.

− Haluamme, että yleisö voi tulla turvallisin mielin konsertteihimme. Sen vuoksi katsomon istumapaikat on järjestelty väljästi ja tilojen siivoukseen on kiinnitetty erityistä huomiota, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Nikke Isomöttönen.

Yleisömäärärajoitusten vuoksi syyskaudelle ei myydä lainkaan kausilippuja. Kertalippujen myynti käynnistyy elokuun puolivälissä Jyväskylän teatteritalon lippumyymälässä sekä Lippupisteen verkkokaupassa ja myyntipisteissä.

Lue lisää konserteista osoitteesta www.jyvaskylasinfonia.fi.

Teksti: Jenni Hakola