Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

12.8.2020

Kuva
Kuokkalan silta valaistuna

Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilu on uusi osallistuvan rahoituksen malli, jonka Jyväskylän kaupunki tarjoaa Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kautta kaupunkilaisten käyttöön. Ajatuksena on, että yhdessä tekemällä lopputulos on aina enemmän kuin osiensa summa, siis ihan fifty-sixty!

Joukkorahoituskokeilussa kaupunkilaiset pääsevät ideoimaan tärkeiksi kokemiaan hankkeita ja voivat lähteä hakemaan niille joukkorahoitusta. Joukkorahoituksessa kuka tahansa voi rahoittaa itseään kiinnostavia kampanjoita ja olla näin mukana mahdollistamassa hankkeiden toteutumista.

Kokeilussa kaupunki rahoittaa Mesenaatti.me:stä kuntasivun, joka on avoinna kaikille hankkeille. Lisäksi yhteisölliset, kaupunkia elävöittävät hankkeet voivat saada myös Jyväskylän kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen. Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilu käynnistyy elokuussa 18.8. järjestettävällä yleisellä infotilaisuudella. Voit osallistua infoon, vaikka et tässä vaiheessa olisikaan lähdössä toteuttamaan joukkorahoituskampanjaa.

Kampanjan tekijöiksi voivat lähteä niin yksityiset kaupunkilaiset kuin yhteisöt. Valmiiksi hiotut hankkeet viedään Mesenaatti.me-alustalle ja näin käynnistyy joukkorahoituksen kerääminen.

Kun kokeiluun valittu, kaupungin tuplauskriteerit täyttävä hanke on päässyt joukkorahoitusosuuden keräämisessä asettamaansa minimitavoitteeseen, kaupunki osallistuu hankkeen rahoittamiseen tuplaamalla potin tai enintään 3 000 eurolla. Kaupunki on varautunut tukemaan kokeilua korkeintaan 20 000 eurolla.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 18.8. pidettävään infotilaisuuteen: www.jyvaskyla.fi/joukkorahoituskokeilu

Teksti: Maria Poikonen

Asiasanat: