Jyväskylä on vilkas liikunta- ja urheilutapahtumien kaupunki. Syksyä värittävät tänä vuonna myös keväältä ja kesältä myöhempään ajankohtaan siirretyt tapahtumat. Lähde mukaan osallistumaan tai kannustamaan katsomoon ja reitin varrelle.

Jyväskylässä elokuun lopussa järjestettäviä SM-kilpailuja ovat padelin ulkokenttien SM-kisat, duathlonin sprinttimatkan SM-kilpailut sekä ja suunnistuksen keskimatkojen SM-kilpailut.

SAUL SM 2020 – Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailut 10.–13.9. tuovat kaupunkiin satapäin aikuisurheilijoita. Voimistelun miesten SM-kisat ja Team Gymin SM-kisat kilpaillaan 6.–8.11. Hipposhallissa.

Kaikille liikkujille tarkoitettuja tapahtumia on loppukesällä ja syksyllä runsaasti. Jyväsjärvi-soudussa 13.8. mennään lujaa kirkkoveneillä. 15.8. järjestettävä Kesäyön marssi on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voi osallistua koko perhe vauvasta vaariin.

5.–13.9. vietetään Jyväskylän Pyöräilyviikkoa. Sen ohjelmassa on muun muassa kuvasuunnistusta, fillarifestarit ja pyöräparaati. Finlandia Marathonilla 19.9. voi juosta tai kävellä eripituisia matkoja. Reittinä on kaunis Rantaraitti.

16.–22.9. vietetään Euroopan Liikkujan viikkoa. Tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Samaan aikaan Keski-Suomen reitistöviikolla järjestetään erilaisia tapahtumia reitistöihin, niiden käyttöön, suunnitteluun ja kehittämiseen liittyen. Ja ennen kaikkea liikutaan alueen vaihtelevilla reitistöillä.

Lapsille ja nuorille on tulossa kolme jalkapalloturnausta, Comets Cup, Jyväskylä Cup sekä Hippo-turnaus. Nämä kokoavat Jyväskylään lähes 450 innokasta joukkuetta kannustus- ja huoltojoukkoineen.

22.–23.8. pelataan pesäpallon C-poikien SM-lopputurnaus ja 4.–6.9. Jyväskylään kokoontuu innokkaita koripalloilevia lapsia ja nuoria Lauri Markkanen Tournamentiin.

Teksti: Jaana Ruponen