Kaupunginkirjaston tapahtumatoiminta käynnistyy taas syksyllä 2020. Valikoimasta löytyy kulttuurisisältöä kaikenikäisille. Viime keväänä keskeytetty lasten Kirjasto keikaus – rytmejä ja tarinoita Afrikasta -kiertue jatkuu, ja perheen pienimmät pääsevät tutustumaan apinasta ja krokotiilista kertovan vauhdikkaan tarinan lumoihin vielä yhdessätoista kirjastossa.

Tapahtumakalenteria rikastuttavat niin kaupunginkirjaston kuin muiden toimijoiden tapahtumat ja näyttelyt. Kirjaston järjestämät lukupiirit ja kirjaillat palaavat ohjelmaan syyskuun alussa ja kaivatut novellikoukut ilahduttavat pääkirjastossa sekä Vaajakosken ja Huhtasuon kirjastoissa.

Syksy tuo uusia tuulia myös pääkirjaston musiikkiosastolle, jonne kulttuuriyhdistys TUFF!:in ylläpitämä Hiphop-kirjasto muuttaa syyskuun aikana. Vielä toistaiseksi Ratapihalla sijaitseva Hiphop-kirjasto on Euroopassa ensimmäinen laatuaan. Kirjasto perustettiin Jyväskylän Veturitalleille vuonna 2013, ja sen kokoelmaan kuuluu niin kirjoja ja musiikkia kuin leffoja. Hiphop-kirjasto ja TUFF!:in kerhot ja pajat tulevat jatkossa elävöittämään pääkirjaston kulttuuritarjontaa.

Teksti: Kirke Hassinen