Onko sinulle myönnetty vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua asioimiseen ja virkistykseen? Nyt osa matkoista on mahdollista tilata pikamatkoina: kun tilaat auton, saat sen heti, kun sopiva löytyy ja ennättää paikalle.

Sinulla on käytettävissä kuukaudessa neljä yhdensuuntaista pikamatkaa, jotka sisältyvät sinulle myönnettyihin matkoihin. Kaikkia kuukausittaisia pikamatkoja ei tarvitse käyttää pikamatkoina, mutta käyttämättömät pikamatkat eivät siirry seuraavalle kuukaudelle.

Kuljetusmatkojen poikkeamissääntöä on myös päivitetty. Matkasi voi sisältää yhden välipysähdyksen, joka sijaitsee luontevasti reitin varrella, ilmoitetun lähtö- ja määränpään välillä. Välipysähdys ilmoitetaan kyydinvälitykseen matkaa tilatessa.

Keski-Suomessa valmistellaan sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten välityksen ja kuljetuspalveluiden yhteistä hankintaa. Se yhdenmukaistaa palvelua ja toimintatapaa koko maakunnan alueella. Jyväskylä liittyy maakunnalliseen välityspalveluun nykyisen sopimuskauden päättyessä tammikuussa 2022 ja kuljetuksiin myöhemmin.

Lisää tietoa vammaispalveluiden sivuilta.

Teksti: Tuija Ijäs

Asiasanat: