Puoli vuotta kestäneen koronatauon jälkeen Jyväskylän kaupunginteatterin yleisötyö pääsee käynnistämään yleisölle suunnatun toiminnan varotoimenpiteitä noudattaen.

Syyskauden ensimmäinen Teatteritiistai järjestetään 18.8. klo 18 alkaen. Tuolloin luvassa on syksyn suursatsauksen, musikaali West Side Storyn avoin harjoitus, jota päästään seuraamaan tunnin verran. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta yleisöä pyydetään huomioimaan, että katsomopaikkojen määrä on rajoitettu 200 paikkaan, minkä johdosta osallistujien tulee poikkeuksellisesti noutaa maksuton lippu teatterin sisääntuloaulaan järjestetyltä pisteeltä maanantaina 17.8. klo 11-12 tai klo 16-17 välisenä aikana. Jakamatta jääneet liput jaetaan ennen tilaisuutta tiistaina klo 17 alkaen. 

Koronavirustartuntaa ehkäisevät toimet

Koska pyrimme tartuntavaaran minimoimiseen ja esityskauden käynnistämiseen suunnitellusti, noudatamme viranomaissuosituksia tartuntojen ehkäisemiseksi. Teatteriin voi saapua vain oireettomana. Yleisöä pyydetään huomiomaan turvavälit sekä katsomossa että jonotustilanteissa yleisölämpiössä ennen ja jälkeen harjoitusta sekä huolehtimaan ohjeiden mukaisesta käsi- ja yskimishygieniasta. Lisäksi teatterissa voi käyttää omaa hengityssuojainta pisaratartuntavaaran minimoimiseksi.

Kyseisessä tapahtumassa Teatteriravintola on poikkeuksellisesti suljettu eivätkä naulakkopalvelut ole käytössä. Ulkovaatteet voi ottaa mukaan teatterisaliin. Lisäksi osallistujilta kerätään viranomaisohjeen mukaisesti yhteystiedot, jotta mahdollisessa sairaustapaustilanteessa viranomaiset voivat jäljittää tartuntaketjut.

West Side Story on musikaaliklassikko

William Shakespearen Romeoon ja Juliaan pohjautuva draamamusikaali on yksi kaikkien aikojen eniten esitetyistä musikaaleista maailmalla. Aiheeltaan aina ajankohtainen esitys vie katsojat New Yorkiin, jossa kaksi jengiä, amerikkalaiset Jetsit ja puertoricolaiset Sharksit, taistelevat vallasta ja puolustavat reviirejään sekä omaa kulttuuriaan. Kohtalo tuo kahden eri jengin nuoret, Marian ja Tonyn, yhteen. Mahdottomalta tuntuva rakkaus muuttaa paljon, mutta jengien yhteenottoja se ei voi estää.  West Side Story onkin kertomus rajat ylittävästä rakkaudesta, jossa ennakkoluulojen, vihan ja vastakkainasettelun taustalla elää toivo paremmasta.

West Side Story sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1957 ja neljä vuotta myöhemmin menestysmusikaalista valmistunut elokuva voitti kymmenen Oscaria. Jyväskylän kaupunginteatterissa musikaali on nähty aiemmin vuonna 2001. Jerome Robbinsin alkuperäisideaan perustuvan teoksen on käsikirjoittanut Arthur Laurents, ja sen ikonisen musiikin on säveltänyt Leonard Bernstein ja sanoittanut Stephen Sondheim. Jyväskylään esityksen ohjaa Snoopi Siren, ja pääparin rooleissa vierailevat Nathalia Hyvärinen Kanerva ja Tuomas Korkia-Aho.

 

Lisätiedot Teatteritiistaista

teatterikuraattori Antti Niskanen, p. 050 413 8027