Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama Lasten Lysti on täynnä monipuolista ja laadukasta ohjelmaa. Syksyn ohjelmistossa riittää lystiä teatterin, musiikin, tanssin, tapahtumien ja elokuvien parissa.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Kaski, p. 014 266 4043, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

Kaikissa esityksissä ja tapahtumissa kiinnitetään erityistä huomiota yleisön turvallisuuteen ja ohjeistetaan mm. turvaväleissä ja hygieniassa. Osa esityksistä on maksuttomia ja osaan on pääsymaksu. Turvavälit huomioon ottaen esityksiin mahtuu vain noin puolet normaaleista katsojamääristä.

Teatteria, supersankareita ja mutaveijareita

Lasten Lystin syksy starttaa käyntiin Lastenteatteri Pikku-Sohvin yksinäisyydestä ja ystävyydestä kertovalla näytelmällä Viirun ja Pesosen kesä. Vapaapääsyinen esitys kuuluu Korpilahden Tikkalassa lauantaina 22.8. järjestettävän Elojuhlan ohjelmaan, jossa nautitaan toritunnelmasta, sadonkorjuun antimista ja osallistavista taide-elämyksistä. Lounaispuistossa on luvassa ulkoilmateatteria, kun turkulainen Linnateatteri vierailee Jyväskylässä 6.9. uutuusnäytelmällään Mauri Kunnas - Etusivun juttu. Lippuja esitykseen saa Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta. 

Varsinkin ihan pienimmät perheineen ovat tervetulleita Teatteri Hevosenkengän nukketeatteriesitykseen, jossa nähdään Kultakutri ja kolme karhua -satu hurmaavana uustulkintana. Esitykset ovat Juomatehtaan studiolla 13.9. klo 15 ja 17 ja niihin myydään lippuja Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa. Syyslomaviikolla 14.10. Mankolan koululla järjestetään elokuvanäytös. Minisankarit 2 – matkalla maailman ääriin -elokuvassa maailmaa katsotaan omaa kieltään puhuvien ötököiden vinkkelistä. Ennen näytöstä on mahdollista osallistua Minisankarit -työpajaan, jossa luodaan omia ötökkäisiä supersankareita. Elokuvaesitykseen ja työpajaan on vapaa pääsy.

Lokakuun lopulla valmistaudutaan jo kurakeleihin, kun 25.10. Tanssisali Lutakkoon saapuu Mutaveijarit -yhtye. Useasti palkittu ja viiden tähden levyarvion saanut lastenmusiikkiyhtye on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Lippuja konserttiin voi ostaa Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.

Lasten Lystin ohjelmaa järjestetään keskustassa ja eri puolilla kaupunkia

Marraskuussa kauppakeskus Forumiin aukeaa TaidePiiLOn Maja, jossa on tilaa luovuudelle, taiteelle ja leikille. Maja on avoinna joka päivä 9.-22.11. Tilassa pääsee päivittäin tutustumaan Vauvan vinkkeli -taidenäyttelyyn, rakentamaan yhteistä lasten kaupunkia, tapaamaan kavereita ja tietenkin leikkimään! Majassa järjestetään värikylpytyöpajoja, vaihtuvia non stop -työpajoja ja tapahtumapäiviä. TaidePiiLOn Majaan on vapaa pääsy lukuun ottamatta maksullisia tapahtumia ja värikylpyjä. 

Kansainvälisen lapsen oikeuksien päivän kunniaksi laitetaan 20.11. retkihousut jalkaan ja suunnataan koko perheen voimin iltaretkelle Jyväskylän taidemuseoon. Illan aikana voi omassa aikataulussaan mm. osallistua taidemuseon Avoimeen pajaan, lähteä tutkimusretkelle museon näyttelyihin tai suorittaa rastitehtäviä. Muuan Mies eli muusikko ja lastenkirjailija Ismo Puhakka tunnelmoi laavutaideteoksen äärellä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Osana marraskuista Valon kaupunki -tapahtumaa 28.11. tanssitaan suursuosioon saaneessa Loistodiskossa Tanssisali Lutakossa. Flowers of Life -kollektiivi toteuttaa uniikin UV-valaistuksen, joka tekee diskosta ainutlaatuisen elämyksen. Lippuja Loistodiskoon myydään Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa.

Jouluun virittäydytään 1.-2.12. Nukketeatteri Sampon Joulu tulla jollottaa -esityksissä, joita nähdään Vaajakosken ja Kuokkalan kirkoissa. Tunnelmallisiin nukketeatterikonsertteihin on vapaa pääsy, mutta esityksiin on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Suloisissa joulunodotustunnelmissa ollaan myös 13.12. Loiskiksen ja kirjailija Sari Kanalan maksuttomissa Hissen joulu -konserteissa Säynätsalon Juurikkasaaressa ja Palokan Pelimannitalolla.

Esitteestä löytyy kaupungin lastenkulttuuritarjontaa syksylle

Lasten Lystin esitettä on jaossa Jyväskylän kaupungin palvelupisteissä, mm. museoissa, kirjastoissa ja neuvoloissa. Esitteessä on mukana kattavasti kaupungin lastenkulttuuritarjontaa.

Koronatilanteen vuoksi tapahtumiin ja esityksiin voidaan joutua tekemään muutoksia, joten parhaiten pysyt mukana seuraamalla Lasten Lystin nettisivuja ja somekanavia. Mikäli Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen järjestämä tilaisuus joudutaan perumaan tai sairastut itse, voit palauttaa ennakkoon ostetun lipun veloituksetta viimeistään esitystä edeltävänä päivänä. Lipun palauttamiseen liittyvät ohjeet löydät Lasten Lystin nettisivuilta.

Lasten Lystin koko ohjelmisto: www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti

Lippujen ennakkomyynti: Jyväskylän kaupungin verkkokauppa