Asunnottomien, päihteitä käyttävien ja palveluiden ulkopuolella olevien olohuone, palvelukeskus Hanskan toiminta virittää tyytyväisyyttä niin asiakkaissa, henkilökunnassa kuin keskustan yrityksissäkin.

– Asiakkaat pitävät paikasta, jossa saa olla, nähdä kavereita, vaihtaa kuulumisia, ruokailla, peseytyä ja pestä vaatteitaan. Yritykset kiittelevät esimerkiksi sitä, että kauppakeskuksissa on ollut rauhallisempaa, kuvailee palveluesimies Marja-Liisa Ollikainen aikuissosiaalityöstä, toiminnan alkuvaiheen palautteita.

Kävijöiden mukaan henkilökunnasta huokuu iloisuus ja ystävällisyys. Hanskassa käy päivittäin 25–30 asiakasta.

– Kohtaamme asiakkaat sellaisina kuin he tänne tulevat. Meiltä asiakkaat saavat apua myös esimerkiksi erilaisten hakemusten tekemiseen tai virastoasioiden hoitamiseen, asioihin, joita he eivät ehkä yksin pystyisi tai jaksaisi hoitaa, selvittää Sovatek-säätiön Olohuone-hankkeen projektipäällikkö Mahsa Masoud.

Hanska on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–15 ja 31.8. alkaen kello 9–17.30. Hanska löytyy Hannikaisenkadun sosiaaliaseman toisesta kerroksesta, jonne kuljetaan Vapaudenkadun puolelta ylätasolta.

Korona-aikana Hanskassa huolehditaan niin asiakkaiden kuin työntekijöiden turvallisuudesta, turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Hanskan toiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö yhteistyössä Sovatek-säätiön Olohuone-hankkeen kanssa. Mukana ovat myös Sovatek-säätiön Tukialus-hanke ja Jyväskylän Katulähetyksen Pyöröovesta ulos -hanke.

Lisää tietoa Hanskasta löydät kaupungin verkkosivuilta.

Teksti: Tuija Ijäs

Asiasanat: