Liikenne Yliopistonkadulta voi taas kääntyä Gummeruksenkadulle perjantaina 14.8. aamusta alkaen.

Samassa yhteydessä Yliopistonkadun autoliikenne työmaan kohdalla siirretään keskustan puolelle katua. 

Liikennevalot Harjukadun ja Kilpisenkadun risteyksessä poistetaan väliaikaisesti toiminnasta. Liikennejärjestelyjen yhteydessä pysäköinti Yliopistonkadun varressa päättyy, mutta Harjukadun läheisyydessä oleva erillinen pysäköintialue on edelleen käytössä. Liittymän kohdalle tulee väliaikainen suojatie pysäköintialueen jalankulkua varten.

Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily ohjataan keskustan puolelle, ja kulku Neron portaille katkeaa toistaiseksi. 

Edellä mainitut poikkeavat liikennejärjestelyt Yliopistonkadulla ovat voimassa arviolta marras-joulukuulle asti. 

Koulujen alkaessa syytä erityiseen varovaisuuteen  

Rakennuttajainsinööri Erja Mutanen muistuttaa, että kaikki osapuolet vaikuttavat liikenneturvallisuuteen työmaan kohdalla. Koulujen alkaessa urakoitsijan henkilöstöä muistutetaan turvallisuuden varmistamisesta, mutta yhtä lailla työmaan kohdalla liikkuvien on myös syytä olla nyt erityisen varovaisia. Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreittejä sekä osoitettuja Yliopistonkadun ylityskohtia on syytä noudattaa turvallisuussyistä.

Yliopistonkadun saneeraushanke on Jyväskylän kaupungin ja sen pääurakoitsijana toimii Oteran Oy. Saneeraus valmistuu vuoden 2021 lopussa.

Lue lisää saneerauksen verkkosivuilta.