Kuokkalassa on käynnissä uuden asuinalueen suunnittelu Destian entiselle varikkoalueelle. Alueen maankäytöstä on laadittu kolme ideasuunnitelmaa, joita voi kommentoida verkkopohjaisessa kyselyssä.

Samulinniityn alueelle Päijänteen rantamaisemiin Kuokkalaan suunnitellaan uutta asutusta. Destian varikkoalueelle ja sen viereisille metsittyneille pelloille ollaan laatimassa aluesuunnitelmaa, jonka on tarkoitus luoda pohja alueen kaavoitukselle ja rakentumiselle. Alueesta voisi tulla koti noin 600 asukkaalle, ja lisäksi Samulinniitylle kaavaillaan mahdollisesti myös päiväkotia ja senioriasumista sekä viheralueita, kevyen liikenteen väyliä ja katuja.

- Samulinniityn kaavahanke on osa Avoin kaupunkiympäristö -politiikkaa, jossa muun muassa kehitetään ja kokeillaan erilaisia tapoja osallistua kaupunkisuunnitteluun ja asemakaavoitukseen, kertoo kaavoitusarkkitehti Virva Hannula.

Viime keväänä alueen naapurustolta kerättiin ideoita ja ajatuksia alueen kehittämisestä verkkokyselyllä. Nyt alueesta on laadittu kolme ideasuunnitelmaa: Rivit, Raitti ja Sylit. Ideasuunnitelmissa esitetään erilaisia vaihtoehtoja alueen rakennusten sijoittelulle sekä liikkumiselle alueella. Suunnitelmista on laadittu videoesittely ja niistä voi antaa palautetta 24.8. saakka verkkokyselyssä. Alueen maankäytön suunnitelmaa jatkokehitetään saadun palautteen myötä.

- Nämä ovat aivan alkuvaiheen luonnostelmia. Seuraava tarkennettu suunnitelmaversio voi olla jatkojalostettu yhden ideasuunnitelman pohjalta tai niiden yhdistelmä, riippuen saadusta palautteesta. Alueelle sijoittavat toiminnot tarkentuvat myös suunnittelun edetessä,  kuvailee Hannula ja arvioi aluesuunnitelman valmistuvan syksyn aikana.

Aluesuunnitelman lisäksi tehdään Samulinniityllä tällä hetkellä linnusto- ja maaperäselvityksiä. Varikkorakennusten purku aloitetaan syksyllä. Loppuvuodesta kaivataan jälleen mielipiteitä suunnitelmista.

- Aluesuunnitelman laatimisen jälkeen kaavatyö etenee luonnosvaiheeseen ja kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn. Luonnoksen ollessa nähtävillä voi suunnitelmista antaa jälleen palautetta jättämällä mielipiteen, opastaa Hannula.

Katso videoesittely alueen suunnitelmista
Kommentoi suunnitelmia verkkokyselyssä
Lue lisää Samulinniityn asemakaavamuutoksesta

Lisätiedot: kaavoitusarkkitehti Virva Hannula, p. 014 266 7626, virva.hannula[at]jyvaskyla.fi
 

Kaupunginosa: