Lisätiedot

Erityisliikunnanohjaaja Sirkku Hiljanen-Coutts
p. 014 266 4264, sirkku.hiljanen-coutts[a]jyvaskyla.fi

Palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko
p. 014 266 4265, kirsi.pelo-arkko[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin liikuntaneuvontavastaanotot ottavat asiakkaita normaalisti vastaan 6.8.2020 alkaen. Liikuntaneuvonta on ollut keskeytettynä maaliskuusta alkaen koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen seurauksena.

Henkilökohtainen ja maksuton liikuntaneuvonta antaa ohjausta liikkumisen turvalliseen aloittamiseen. Se on tarkoitettu erityisesti terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittämättömästi liikkuville. Kevään korona-aika muutti liikkumisen mahdollisuuksia sekä tapoja, joka on esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvilla voinut johtaa liikunnan määrän vähentymiseen. Jos oma liikkumisen määrä, hyvinvointi tai kunnon heikentyminen mietityttää, kannattaa varata aika liikuntaneuvojalle. Liikuntaneuvontaan ovat tervetulleita kaikenikäiset jyväskyläläiset.

Neuvonnassa tuetaan ja motivoidaan asiakasta etenemään pienin askelin kohti yhdessä asetettuja tavoitteita ja aktiivisempaa elämäntapaa. Neuvonnan lähtökohtana on henkilön päivittäinen toiminta, elämäntilanne ja terveydentila. Liikuntaneuvoja laatii yhdessä asiakkaan kanssa liikuntasuunnitelman, mikä tehdään jokaisen henkilön omien kiinnostuksen kohteiden ja mahdollisuuksien mukaan. Liikuntaneuvojina toimivat Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat.

Liikuntaneuvontavastaanotto voidaan sopia seuraaviin paikkoihin:

  • AaltoAlvari, Pitkäkatu 2
  • Vaajakosken uimahalli Wellamo, Savonmäentie 7
  • Kuokkalan Graniitti, Pohjanlahdentie 12
  • Huhtasuon terveysasema, Nevakatu 1
  • Palokan terveyskeskus
  • Tikkakosken nuorisotila, NuoTikka
  • Korpilahden terveyskeskus
  • Keltinmäen hyvinvointikeskus

Liikuntaneuvonta voidaan toteuttaa myös etäyhteyden kautta asiakkaan näin halutessa. Toive etäyhteydellä toteutettavasta liikuntaneuvonnasta tulee esittää ajanvarauksen yhteydessä. Etäyhteyteen tarvitaan etäkontaktiin soveltuva laite, missä on kamera (mobiililaite tai tietokone). Lisäksi tarvitaan verkkoyhteys.

Liikuntaneuvonnan ajanvarauksia otetaan vastaan 6.8.2020 alkaen tiistaisin klo 15.00-16.00 ja torstaisin klo 8.00-9.00 numerosta p. 014 266 4264.

Lue lisää liikuntaneuvonnasta