Jyväskylän kaupunginkirjasto siirtyvät talviaukioloihin maanantaina 3.8. Samalla muun muassa maksuja alkaa kertyä.

Jyväskylän kaupunginkirjastot siirtyvät talviaukioloihin maanantaina 3.8. Kirjastojen aukioloajat löytyvät kaupunginkirjaston ja Keski-kirjastojen verkkosivuilta. 
Myöhästyneistä lainoista, huomautuksista ja noutamattomista varauksista kertyvät maksut palaavat käyttöön talviaukioloihin siirryttäessä. Käteismaksuja otetaan taas vastaan, ja maksuja voi maksaa kirjastoissa toimipisteestä riippuen käteisellä tai kortilla.

Tiedonhakupyynnöt hoituvat helpoiten verkkolomakkeella, joka löytyy Keski-kirjastojen verkkokirjastosta.

Kirjaston asiakaspalvelukanavat monimuotoistuvat syksyn alkaessa. Kirjaston asiakaspalvelun tavoittaa tuttuun tapaan sähköpostitse ja puhelimitse sekä sosiaalisen median kanavien kautta. Uutena kanavana otetaan käyttöön Keski-kirjastojen yhteinen asiakaspalvelu-chat, jonka löytää elo-syyskuun aikana uudistuvan verkkokirjaston yhteydestä. 

Pääkirjaston palvelut uudistuvat 

Jyväskylän pääkirjaston itsepalveluaikaa lisätään. Ensimmäisessä kerroksessa itsepalveluaika on arkisin ja lauantaisin kello 9–10 ja muissa kerroksissa arkisin kello 9–12 ja lauantaisin 9–11.  
Asiakaspalvelupiste sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Pääkirjaston muissa kerroksissa asiakaspalvelu on jalkautunut tilaan.

Pääkirjastossa varastonoudot muuttuvat varauksiksi. Jatkossa varastossa olevan kirjan voi varata muiden aineistojen tapaan verkkokirjastosta.

Musiikkiosaston varattavia tiloja voi jatkossa käyttää myös itsepalveluajalla. Asiakasta pyydetään ilmoittamaan digitointitilan varauksen yhteydessä, mikäli hän tarvitsee opastusta tilan käyttöön. 

Omatoimiaika kasvaa aluekirjastoissa 

Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa otetaan käyttöön pidennetty aamun omatoimiaika. Aluekirjastoissa omatoimiaika on 3.8. lähtien arkiaamuisin kello 8–12 sekä 19–21. Arkisin palveluaika kirjastoissa on kello 12–19. 

Lauantaisin aluekirjastojen omatoimiaika on aamuisin kello 8–11 ja palveluajan jälkeen kello 15–21. Sunnuntaisin aluekirjastojen omatoimikirjastoissa pääsee asioimaan kello 8–21. 

Omatoimikirjastoja voivat käyttää itsenäisesti kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska molempia tarvitaan omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä.