Kaupunginkirjasto siirtyy talviaukioloihin maanantaina 3.8. Kesäsulkujen ja poikkeusajan sulkujen jälkeen myös Vesangan lähikirjasto ja Lohikosken pienkirjasto avaavat ovensa.

Uusia aukioloaikoja noudatetaan kirjastoissa 3.8.2020–31.5.2021. Aukioloaikaesitteitä on saatavilla kaikissa kirjaston toimipisteissä viikon 33 alkupuolella. Kirjastokohtaiset aukiolot voi tarkistaa helposti myös kaupunginkirjaston ja Keski-kirjastojen verkkosivuilta. Aukioloaikoihin on tullut muutoksia, ja esimerkiksi pääkirjaston itsepalveluaikoja on pidennetty.

Omatoimikirjastot avautuvat 

Uusiin aukioloihin siirryttäessä asioimaan pääsee myös omatoimikirjastoissa. Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa otetaan käyttöön pidennetty aamun omatoimikirjastoaukiolo. Aluekirjastojen palveluaika alkaa jatkossa arkisin kello 12, mutta omatoimisesti kirjastoa pääsee käyttämään kello 8 lähtien. 

Omatoimikirjastoja voivat käyttää itsenäisesti kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska molempia tarvitaan omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä. 

Pääkirjaston musiikkitilat varattavissa 

Pääkirjaston musiikkiosaston varattavat soitonharjoitteluhuoneet sekä bänditila Komppi ja digitointitila ovat taas käytettävissä 3.8. lähtien, ja tiloihin voi tehdä varauksia. Samalla tilojen aukiolot laajenevat itsepalveluajalle. 

Musiikkiosaston varattaviin tiloihin on pääsy arkisin kello 9–20. Lauantaisin soitonharjoitteluhuoneisiin pääsee varausta vastaan kello 9–16 ja Komppiin ja digitointitilaan kello 11–16. Asiakasta pyydetään ilmoittamaan varauksen yhteydessä, mikäli hän tarvitsee opastusta tilan käyttöön. 

Yhteistilojen käyttöä rajoitetaan edelleen lastenosastoilla 

Pienet asiakkaat ovat tervetulleita viettämään aikaa pääkirjaston lastenosastolle. Mukaan kannattaa kuitenkin tuoda oma lelu, sillä yhteiset lelut ja pehmot ovat vielä hygieniasyistä pois käytöstä. 

Pääkirjaston lastenosastolla myös satu- ja pelihuone Peukaloinen pysyy toistaiseksi suljettuna. Pelikonsolit ovat toistaiseksi poissa käytöstä myös Palokan kirjastossa.

Kirjastojen aukioloajat

Tietoa omatoimikirjastoista