Hyppää pääsisältöön

27.7.2020

Ensi vuodesta alkaen Jyväskylän yliopistossa voi opiskella tekniikan kandidaatiksi, diplomi-insinööriksi ja tekniikan tohtoriksi. Valtioneuvosto teki uuden päätöksen tekniikan alan koulutusvastuusta 23.7.2020.
Kuva
Opiskelijat tekevät ryhmätyötä Jyväskylän yliopistossa

Päätöksen perusteella Jyväskylän yliopisto käynnistää vuonna 2021 tietotekniikan diplomi-insinöörikoulutuksen, joka sijoittuu informaatioteknologian tiedekuntaan. Koulutuksessa on mahdollista yhdistää tietotekniikan opintoja esimerkiksi liikuntatieteiden, kielten, musiikin, talouden, kasvatustieteiden tai psykologian opintoihin. Haettavaksi tulee 50 aloituspaikkaa.

”Digitaalisten ratkaisujen monimutkaistuessa tarvitaan osaamista, jossa yhdistyvät tietotekninen ja matemaattinen osaaminen sekä kyky soveltaa tätä osaamista eri alojen tarpeisiin. Näitä aloja ovat esimerkiksi liikunta ja hyvinvointi, psykologia, yhteiskuntatieteet, luovat alat, koulutus ja turvallisuus”, sanoo informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta on Suomen toiseksi suurin IT-alan kouluttaja. Tiedekunnassa valmistuu vuosittain yli 350 tutkintoa.
 

Lue koko uutinen yliopiston sivuilta

Asiasanat: