Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnan ja ympäristöterveydenhuollon edustajat ovat tänään 14.7. kertoneet Palokan Lukutie 1:n senioritalojen isännöitsijöille, millä edellytyksillä rakennuksista tulipalon vuoksi evakuoidut asukkaat pääsevät hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan asunnoistaan.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonta: kaupunkikuva-arkkitehti Vesa Kantokoski, p. 014 266 5194, vesa.kantokoski[at]jyvaskyla.fi

Isännöitsijöiden/asiakaspalvelun yhteystiedot:

- As Oy Jyväskylän Oloneuvos: Jyrki Tahvanainen, p. 040 667 1177, jyrki.tahvananen[at]realia.fi
- JASO: Aaro Laitinen, p. 044 737 2285, aaro.laitinen[at]yrityskonsultit.com, vs. asiakaspalvelupäällikkö Maiju Luukkola, p. 040 160 4333, maiju.luukkola[at]jasoasunnot.com
- JVA: asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa 014 287 99 99 ma−pe klo 9−11 ja 13−14 (takaisinsoittopalvelu klo 14−16) ja sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu.jva@jva.fi. JVA:n toimisto on avoinna kesäaikana ma−ti ja to−pe klo 10−13 ja keskiviikkoisin 12−16.

Viime viikonlopun tulipalo vaikutti vähiten Ritopohjantien puoleiseen Oloneuvos-taloon, joten talossa pääsee käymään sen jälkeen, kun talon isännöitsijä on esittänyt rakennusvalvonnalle suunnitelman, jonka mukaisesti asunnoissa voidaan käydä turvallisesti. Suunnitelman hyväksynnän jälkeen isännöitsijä informoi asukkaita siitä, miten käynnit toteutetaan. Paluumuutto taloon on mahdollinen myöhemmässä vaiheessa, kun esimerkiksi ilmanvaihtoon tarvittavat puhdistus- ja muutostyöt on tehty.

Koulukeskuksen puoleinen JVA:n talo selvisi palosta toiseksi parhaassa kunnossa, mutta vauriot vaihtelevat eri osissa rakennusta. Talon korkeampaan osaan eli B-portaaseen ei toistaiseksi pääse käymään. Matalammassa osassa eli A-portaassa käynnit ovat mahdollisia, kun isännöitsijä on esittänyt rakennusvalvonnalle hyväksyttävän suunnitelman kävijöiden turvallisuuden varmistamiseksi. Isännöitsijä informoi asukkaita käyntien toteuttamisesta.

Keskimmäiseen rakennukseen eli Jason Ilona-taloon, josta palo syttyi, ja Mehiläisen tiloihin ei voi mennä pitkään aikaan, koska ne ovat käyttökelvottomassa ja vaarallisessa kunnossa. Käyntimahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin, mutta onnettomuustutkinnan ja raivauksen jälkeenkin taloon voi todennäköisesti mennä vain erikoisvarustein varustettu ammattihenkilöstö.

Jos Palokan senioritalojen asukkailla on asuntojaan koskevia kysymyksiä, heitä pyydetään olemaan yhteydessä oman talon isännöitsijään tai asiakaspalveluun.

Tulipalon vuoksi kotinsa menettäneille Palokan Ilona-korttelin asukkaille järjestetään asukastilaisuus huomenna keskiviikkona 15.7.2020 kello 13.00–15.00 Palokan yhtenäiskoulun ruokalassa osoitteessa Koivutie 5. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen ei saa saapua sairaana. Turvaväleistä tulee huolehtia tilaisuuden aikana.