Ladattavat MOBO-suunnistuskartat

MOBO-suunnistusradat, ladattavat kartat ja lisätietoa MOBO-ratojen verkkosivulla.

MOBO on nykyaikainen tapa kokeilla suunnistusta. Ratojen käyttö on ilmaista ja MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen jo etukäteen tai suunnistusradan lähtöpaikalla olevasta QR-koodista. Suunta Jyväskylä ja Vaajakosken Terä ylläpitävät yhteensä yhtätoista MOBO-rataa Jyväskylän ulkoilualueilla. Uusin mobiilisuunnistusrata löytyy Kehä Vihreän varrelta Harjulta.

Harjun rata sijaitsee kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisella alueella. Harjun suunnistusradan rastit ovat osittain normaaleja suunnistusrasteja sekä Harjun erikoiskohteita, kuten taideteoksia ja muistomerkkejä. Alueella suunnistaessa voikin samalla pistäytyä vaikka Luontomuseossa, Harjun stadionilla tai Vesilinnassa. Rasteja radalla on yhteensä 16 ja alueella suunnistaminen soveltuu koko perheelle. Radan voi suunnistaa myös tavallisella kartalla, joita on saatavilla Mäki-Matin perhepuistosta sekä Vesilinnasta. Kartan voi tulostaa myös kaupungin verkkosivuilta.

Harjun MOBO-radan lähtöpaikat

  • Mäki-Matin perhepuiston kahvilan ilmoitustaulu, Oikokatu 7.
  • Vesilinnan pääsisäänkäynti, Ihantolantie 5.
  • Kehä Vihreän opastaulu, Ihantolantie 1.

Muut MOBO-suunnistusradat sijaitsevat Seminaarinmäellä, Mattilanniemessä, Keljonkankaalla, Laajavuoressa, Lehtisaaressa, Sippulanniemessä, Touruvuoressa, Halssilassa, Jääskelässä, ja Vaajakoskella.

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Kari Häkkinen
p. 014 266 4291, kari.hakkinen[a]jyvaskyla.fi

Kaupunginosa: