Lähivuosina Kirkkopuistossa tapahtuu paljon, sillä pysäköintihallin rakentaminen ja puiston kunnostaminen ovat toteutumassa vuosien valmistelun jälkeen.

Kaupunki on hakenut rakennuslupaa P-Paraati-pysäköintihallille, joka sijoittuu Vapaudenkadun ja Kirkkopuistoon kuuluvan Paraatiaukion alle Gummeruksenkadun ja Kilpisenkadun väliselle alueelle. Pysäköintihallin rakennusprojekti on tarkoitus saada käyntiin kesällä 2020. Alustavasti rakentamisen arvioidaan kestävän noin puolitoista vuotta. Halliin tulee tilat runsaalle 200 autolle.

Hallin rakentaminen ei vaikuta Kaupunginkirkon tai Kirkkopuiston kioskin käyttöön. Oleskelukäyttö Kirkkopuiston Kauppakadun puoleisella alueella säilyy rakentamisen aikana ennallaan. 

Kun P-Paraatin rakennustyöt ovat valmiit, vuorossa ovat Kirkkopuiston kunnostustyöt. Puisto rakennetaan pysäköintihallin kannen päälle täysin uudestaan. Kunnostustyöt puiston Vapaudenkadun puoleisella laidalla aloitetaan vuonna 2022, jolloin myös Gummeruksenkadun varrella oleva lehmusrivistö uusitaan. Vuosi 2023 on töissä välivuosi, mutta Kilpisenkadun puoleinen reuna-alue kunnostetaan vuonna 2024, ja tuolloin uutuutena puistoon rakennetaan esimerkiksi lasten leikkipaikka. 

Lisätietoja: Kirkkopuisto

Teksti: Jari Salomaa