Jyväskylän taidemuseon näyteikkunassa on esillä Keski-Suomen Osuuspankin järjestämän paikallisen lasten ja nuorten kuvataidekilpailun tuloksia Keski-Suomesta 6.9.2020 saakka. Esillä on kolmen sarjan kolme parhaina palkittua teosta. Valtakunnallisen piirustuskilpailun voitto 11-13-vuotiaiden sarjassa tuli Jyväskylä Svenska Skolanin oppilaalle Wilma Myllykoskelle.

Suomessa osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestettiin keväällä jo 44. kerran. Kilpailun tavoitteena on tukea ja kehittää lasten piirtämis- ja maalausharrastusta. Vuoden 2020 kilpailussa pääteemana oli "Onnea on...piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen". Kilpailun tarkoituksena on lisätä lasten arkeen iloa, inspiraatiota ja onnistumisen kokemuksia.  Kuvataidekilpailun taustalla on ajatus luovien taitojen tukemisesta, sillä ne ovat tämän päivän keskeisistä työelämätaidoista ja niiden oppimista on tärkeä kehittää jo koulumaailmassa.
 
Poikkeuksellinen koronakevät innosti mukaan, sillä kuvataidekilpailuun osallistuttiin tänä keväänä aikaisempaa runsaslukuisemmin. Keski-Suomen Osuuspankki kutsui mukaan kaikki koulut toimialueellaan, eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Karstulassa, Laukaassa, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella. Mukaan lähti ennätyksellisesti 21 koulua ja kilpailuun tuli kaikkiaan 367 työtä. 

Kilpailutuomaristossa toimivat Tarja Poikonen Jyväskylän kaupungin museopalveluista ja Sanna Lahti Jyväskylän taidemuseolta. Tässä tuomareiden terveiset: 
”Töitä tuomaroidessa oli mielenkiintoista huomata, kuinka innolla nuoremmat ikäryhmät heittäytyivät kilpailun tehtävänannon mukaiseen aidon onnen hetken kuvaamiseen, kun taas isommat osasivat jo leikitellä erilaisilla tekniikoilla ja ylipäätään tekninen taitavuus alkoi korostua. Jokaisessa ikäryhmässä oli hyödynnetty onnen kuvaamiseen paljon arkielämässä mukana olevia asioita, kuten ystäviä, perhettä, lemmikkieläimiä ja harrastuksia. Värejä oli käytetty rohkeasti ja myös huumoria löytyi kuvien yksityiskohdista ilahduttavasti. Voittajien valinnan lisäksi tuomaristo antoikin ison liudan kunniamainintoja, kun niin monesta teoksesta löytyi ainesta kärkisijoille. Kilpailu osoittautui myöskin meille tuomareille hyvin innostavaksi ja inspiroivaksi tehtäväksi. Lasten taito ilmaista tunnelmaa ja tunteita kuvataiteellisesti oli hämmästyttävä.” 
 
Keski-Suomen Osuuspankin paikallisesta kilpailusta lähetettiin huhtikuun alussa jokaisesta kolmesta sarjasta voittajatyö Helsinkiin, jatkamaan valtakunnalliseen loppukilpailuun. Koko Suomen 11-13-vuotiaiden sarjan voitti 13-vuotias Wilma Myllykoski Jyväskylä Svenska Skolanista. Wilman voittoisa työ lähtee edustamaan Suomea omaan sarjaansa Berliiniin, jossa kansainvälinen kuvataidekilpailu Jugend Creativ viettää 2020 vuonna 50-juhlavuottaan. Jyväskylän taidemuseo ja Keski-Suomen Osuuspankki onnittelevat Wilmaa!
 
Jyväskylän taidemuseon näyteikkunassa on esillä Keski-Suomen Osuuspankin järjestämän paikallisen lasten ja nuorten kuvataidekilpailun voittajien teoksia Keski-Suomesta 6.9.2020 saakka vuorokauden ympäri, osoitteessa Kauppakatu 23. 

Keski-Suomen kuvataidekilpailun tulokset löydät täältä
Valtakunnallisen kuvataidekilpailun tulokset löydät täältä