Sähköpotkulautojen vuokrausta harjoittava SUN Scooters Oy aloittaa toimintansa Jyväskylässä tuomalla katukuvaan 100 kpl vuokrattavia HOP-sähköpotkulautoja heinäkuun alkupuolella. Alustavan arvion mukaan laudat ilmestyvät katukuvaan ensi viikolla. 

Lisätiedot

Pekka Tillanen, p. 044 510 8004, Pekka[at]hopscooter.fi, SUN Scooters Oy

Sähköpotkulaudat ovat vuokrattavissa mobiilisovelluksen avulla. Ladattuaan HOP-sovelluksen, käyttäjä perustaa itselleen tilin ja syöttää maksukorttitiedot. Rekisteröitymisen jälkeen sovellus näyttää karttapohjalta vapaiden lautojen sijainnin. Löydettyään lähimmän vapaan laudan käyttäjä voi vuokrata laudan lukemalla laudan QR-koodin sovelluksen avulla. Käyttäjä voi lopettaa vuokrauksen haluamaansa paikkaa käyttöalueen sisällä sovelluksen avulla.

Lauta noudattaa automaattisesti tiettyjä rajoituksia

Laudoilla ei ole varsinaisia telakoita tai pysäköintialueita pois lukien kävelykadun ympäristössä kaupungin osoittamat pysäköintialueet. Laudan turvallinen pysäköinti on käyttäjän vastuulla, eikä lautaa saa pysäköidä siten, että se aiheuttaa haittaa muille katujen käyttäjille. Myös kävelykatu on rajattu HOP-sovelluksella pysäköinnin ulkopuolelle.

Potkulautojen maksiminopeus on 25 km/h. Kävelykadun ympäristö on kaupungin toiveiden mukaisesti nopeusrajoitettua aluetta, jolloin nopeus hidastuu automaattisesti viiteen kilometriin tunnissa. Laudat toimivat noin kolmen kilometrin säteellä keskustasta ja käyttöalueeseen kuuluvat muun muassa Kuokkalan, Halssilan, Seppälän, Laajavuoren, Killerin ja Keljon markettien ympäristö.

Lautoja ei myöskään ole tarpeen kuljettaa ladattavaksi vaan huoltotiimi kiertää vaihtamassa lautoihin akut tarpeen mukaan. Samalla tarkastetaan myös laudan kunto, jarrut sekä desinfioidaan kosketuspinnat. Lautojen huollosta vastaa D-Kiekko urheiluseura, joka rahoittaa huoltotyöllä omaa seuratoimintaa.

–Sen lisäksi suosittelemme käyttäjiä käyttämään hansikkaita sekä käsidesiä. Kypärän käyttöä suosittelemme vahvasti, kuten polkupyöräilyssäkin, ohjeistaa Pekka Tillanen SUN Scooters Oy:stä.

Lisäksi Tillanen muistuttaa, että HOP-potkulautojen käyttäjiltä edellytetään vähintään 15 vuoden ikää.