Oletko huolissasi läheisen, tutun, naapurin tai omasta arjessa pärjäämisestä, turvallisuudesta tai hyvinvoinnista? Huolta voi olla lapsesta, aikuisesta tai ikäihmisestä.

Oletko huolissasi läheisen, tutun, naapurin tai omasta arjessa pärjäämisestä, turvallisuudesta tai hyvinvoinnista? Huolta voi olla lapsesta, aikuisesta tai ikäihmisestä. Huolesta voi tehdä ilmoituksen asuinkunnan sosiaalipalveluihin. 

-    Huoli-ilmoituksen voi tehdä asianomaisen henkilön suostumuksella tai jos huoli on suuri, myös ilman hänen suostumustaan. Ilmoituksen voi tehdä nimettömänäkin, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä.

Huolet voivat liittyä esimerkiksi arjen kuormitukseen ja jaksamiseen, asumiseen, taloudelliseen tilanteeseen, mielenterveys-, päihde- tai peliongelmiin tai muihin elämänhallinnan haasteisiin.
-    Huomiot voivat liittyä esimerkiksi asumisen siivottomuuteen tai epäilyyn lähisuhdeväkivallasta. Huolestuneen omaisen kannattaa tarjoutua tukemaan läheistään yhteydenotossa aikuissosiaalityöhön. Jos kuntalaisella on yhtään epävarmuutta, miten asiassa kannattaisi edetä avun saamiseksi, kannattaa soittaa sosiaaliohjaajalle ja keskustella hänen kanssaan, Kohvakka kannustaa.

Aikuisista jyväskyläläisistä huoli-ilmoituksen voi tehdä Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön alkuarvioinnin sosiaaliohjaajalle numeroon p. 014 266 1972, ma-ti ja to-pe klo 9-11. Ilmoituksen voit tehdä myös sähköisesti Hyviksessä tai toimittamalla kirjallisen ilmoituksen sosiaaliasemalle postitse.

Sosiaalityön ammattilaiset arvioivat ilmoituksen perusteella, millaista apua henkilön tai perheen tilanteeseen voidaan tarjota. 

Jyväskyläläisen ikäihmisten osalta huoli-ilmoituksen voi tehdä OIVA-keskukseen numeroon 014 266 1801 ja lapsesta huoli-ilmoituksen voi tehdä lastensuojeluun.

Kiireellisissä ja sosiaalipäivystyksellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä päivystävään sosiaalityöntekijään. Aikuissosiaalityön virka-aikainen sosiaalipäivystys on tarkoitettu aikuisten sosiaalisiin kriisi- ja hätätilanteisiin, jotka vaativat nopeita toimenpiteitä. Päivystävä sosiaalityöntekijä arvioi välttämättömän ja kiireellisen sosiaalipalvelujen tarpeen. Sosiaalipäivystyksen tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 014 266 9664. Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen saa yhteyttä p. 014 266 0149 tai hätänumeron 112 kautta. 

Huoli-ilmoituksesta nettisivuilla.

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka, p. 014 266 8555