Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Kypärämäen-Köhniön asukasyhdistyksen puheenjohtaja Juha Saltevo
p. 040 5082 653, juha.saltevo[a]ksshp.fi

Köhniö on yksi Jyväskylän suosituimmista uimarannoista varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa. Uimarannalla vuosikymmeniä palvellut puinen hyppytorni oli ainutlaatuinen lisä kesäisiin uimahetkiin, mutta tornin tuli käyttöikänsä päähän viime kesänä ja se jouduttiin purkamaan. Tiukan taloustilanteen vuoksi Jyväskylän kaupunki ei pystynyt rahoittamaan uutta hyppytornia heti kesälle 2020.

Kypärämäen-Köhniön erittäin aktiivinen asukasyhdistys otti asian huolekseen alueen asukkaiden kysellessä hyppytornin sekä laiturin perään ja käynnisti 1.7.2020 alkaen keräyksen niiden hankkimiseksi. Keräys on voimassa 30.9. asti tai kunnes 10 000 euroa on täynnä. Hyppytornihanketta rahoittaa myös Jyväskylän kaupunki sekä yksityinen rahoittaja.

Entinen puinen hyppytorni sisälsi 3- ja 5 metrin hyppytasot. Tilalle on suunnitteilla metallirakenteinen torni, jossa korkein hyppytaso on 3 metrissä. Hyppytornia madalletaan turvallisuussyistä, sillä veden syvyys hyppypaikalla ei ole riittävä. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH:n ja Turvallisuus ja kemikaalivarasto -TUKESin ohjeiden mukaan 3 metriselle hyppytasolle veden syvyydeksi riittää 4 metriä, mutta 5 metrinen hyppytaso tarvitsisi 5 metriä vettä alleen, mikä ei täyty Köhniöllä. Tavoitteena on saada Köhniölle uusi laituri ja hyppytorni kuluvan vuoden aikana. Hyppytornin ja laiturin hankinnasta ja asennuksesta vastaa Jyväskylän kaupunki.

Lisätietoja keräyksestä Kypärämäen-Köhniön asukasyhdistyksen sivuilla 

Köhniön uimaranta kaupungin verkkosivuilla 

Kaupunginosa: