Jyväskylän kävelykeskustassa on koronaepidemiasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi avattu mahdollisuus yksittäisten myyntipaikkojen varaaminen lokakuun 2020 loppuun saakka paikallisille toimijoille. Paikoille toivotaan esimerkiksi paikallisia tuottajia ja käsityöläisiä.

Aiemmin myyntipaikkojen varaaminen onnistui vain tapahtumien yhteydessä ja silloinkin varattava oli vähintään viisi myyntipaikkaa. Näin haluttiin turvata keskustan liikkeiden asemaa.
Kuluvalle kesäkaudelle on lisäksi annettu lupa yhden myyntipaikan suuruisen lisätilan luovuttamisesta torikahviloille ja kirpputorimyynnin sallimisesta Kauppatorilla. Aikaisemmin kirpputorimyynti kauppatorilla on ollut erikseen kiellettyä.
Lisäksi yrittäjien on mahdollista myydä vanhan asemarakennuksen edustalla katuruokaa autosta.
Muutosten tavoitteena on tukea paikallisia yrityksiä poikkeustilan aikana ja lisätä elämää keskustaan nyt, kun isot tapahtumat ovat peruttu. 
– Tapahtumien peruuntuminen on ollut kova isku monille niitä kiertäville yrittäjille. Kotimaan matkailu on nyt nousussa ja toivomme, että saisimme myynti- ja promootiopaikoille nimenomaan paikallisia tuotteita ja katuruokaa. Moni muukin kaupunki on tehnyt samanlaisia, ketteriä ratkaisuja, sanoo Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön projektipäällikkö Pirkko Flinkman.


Lisätietoja promootiopaikoista sekä paikkakartta löytyvät tästä linkistä.