Hyppää pääsisältöön

22.6.2020

Emmi Palokangas on työskennellyt Jyväskylän kaupungilla viestinnän ja hallinnon tehtävissä vuodesta 2008 lähtien. Uutena viestintäjohtajana hän aloittaa 1.9.2020.
Kuva
Lutakon satama ja Kuokkalan silta ilmasta kuvattuna kesällä.

Jyväskylän kaupungin uudeksi viestintäjohtajaksi on valittu hallintopäällikkö, FM, Emmi Palokangas. Hän aloittaa viestintäjohtajan tehtävässä 1.9.2020. Viestintäjohtaja työskentelee kaupungin ylimmän johdon viestintä- ja markkinointiasiantuntijana ja on johtoryhmän jäsenenä tiiviisti mukana kaupungin johtamisessa ja elinvoiman edistämisessä. Viestintäjohtaja johtaa viestinnän ja kaupunkimarkkinoinnin tiimiä, vastaa strategisesta viestinnän ja markkinoinnin johtamisesta ja kehittämisestä sekä osallistuu myös itse arjen viestintään ja kaupunkimarkkinointiin.

– Etsimme viestintäjohtajaa tilanteeseen, jossa kuntasektori kohtaa voimakkaita muutoksia. Emmi Palokankaalla on vahva näkemys viestinnän ja markkinoinnin johtamisesta ja  kehittämisestä kuntaorganisaatiossa sekä soteuudistuksen valmistelutehtävissä Keski-Suomi 2021 -projektissa. Ratkaisukeskeisyys ja joustavuus kuvaavat Emmin työskentelytyyliä, kertoo elinkeinojohtaja Anne Sandelin.
 
Palokangas on työskennellyt Jyväskylän kaupungilla vuodesta 2008 lähtien viestinnän ja hallinnon tehtävissä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden viestintäpäällikkönä hän aloitti vuonna 2010 ja viimeisimpänä hän on työskennellyt sosiaali- ja terveyspalveluiden hallintopäällikkönä. Palokangas on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2008 pääaineena yhteisöviestintä.
 
Valinta Suomen seitsemänneksi suurimman kaupungin, 143 000 asukkaan Jyväskylän viestintäjohtajaksi on Palokankaalle mieluisa uusi haaste.  
 
– Valinta on valtava kunnia ja olen todella otettu, että kovasta hakijajoukosta se osui minuun. Olen äärimmäisen sitoutunut työskentelemään kotikaupunkini eteen ja edistämään työpanoksellani sen vetovoimaisuutta ja houkuttelevuutta tulevina vuosina, Palokangas viestittää.
 
Valtakunnalliset ja maakunnalliset verkostot ovat ehtineet tulla tutuiksi Palokankaalle vuosien saatossa, hän on ollut mukana muun muassa Julkisen alan tiedottajien hallituksessa sekä valmistelemassa maakunta- ja sote-uudistuksen viestintä- ja osallisuusasioita sekä poliittisen päätöksenteon rakenteita Keski-Suomessa. Palokangas on ehtinyt työn ohessa myös opettaa vuosia sivutoimisena tuntiopettajana Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitoksella ja myöhemmin kauppakorkeakoulussa viestinnän johtamisen oppiaineessa.
 
– Viestinnän eräs perusarvo on vuorovaikutteisuus. Kuntalaisten ja kaupungin välisen vuoropuhelun kehittäminen onkin yksi keskeinen asia, johon työssäni haluan paneutua, Palokangas visio tulevaa.
 
Viestintäjohtajan tehtävä tuli hakuun kaupungin pitkäaikaisen viestintäjohtaja Helinä Mäenpää siirtyessä eläkkeelle vuoden 2020 lopulla.
 
Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
hallintopäällikkö, viestintäjohtaja 1.9.2020 alkaen, Emmi Palokangas, p. 014 266 3025 tai 050 312 5370
elinkeinojohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051 tai 040 581 9958
henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä, p. 014 266 1552 tai 040 761 8760

Kuva
Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas.
Emmi Palokangas on Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja 1.9.2020 alkaen.