Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Nuorisopaku kiertää toista kertaa kesäaikana Jyväskylän asuinalueilla. Viime kesästä poiketen liikkuvaan nuorisotyöhön kuuluva Nuorisopaku kiertää koko kesän ajan koulujen pihoilla, puistoissa ja uimarannoilla. 

Lisätiedot:  
 
Aulis Mäkinen (ma 22.6. alkaen).
nuorisonohjaaja 
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut 
p. 050 726 7528 

Risto Kähkönen 
palveluesimies 
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut 
p. 014 266 4246 
  
 

Nuorisopaku on liikenteessä tiistaista torstaihin klo 15-20 ja perjantaisin klo 15-18. Poikkeuksia on vain juhannuksen aikaan: torstaina 18.6. Nuorisopaku on liikkeellä klo 18 asti ja juhannusaattona 19.6. Nuorisopaku jää parkkiin.  

Koronaviruskausi vaikuttaa toimintaan 

Koronavirus vaikuttaa myös Nuorisopakun toimintaan. Liikkuva nuorisotyö huomioi toiminnassaan suojaetäisyydet ja hygieniasäädökset. 
 
Toiminta painottuu tänä kesänä pelivälineiden lainaamiseen ja mahdollisuuteen tavata nuorisonohjaajia myös kesäaikaan. Nuoret voivat lainata pakusta käyttöönsä esimerkiksi mölkyn, frisbeegolfkiekkoja, rantalentopalloja tai petankin. Sumopainiareenat ja pehmomiekkailu ovat koronaviruskaudesta johtuen toistaiseksi poissa käytöstä. Lainattavat pelivälineet desinfioidaan lainaamisen jälkeen. 
 
Nuorisopakun liikkeitä voi seurata Instagramissa (@nuorisopaku). Instagramissa julkaistaan Nuorisopakun tarkemmat sijainnit kullakin viikolla sekä tunnelmia toiminnasta. Nuorilla on tätä kautta mahdollisuus toivoa Nuorisopaku uusiin paikkoihin tai ideoida lisäsisältöä liikkuvan nuorisotyön tarjontaan.  
 
Nuorisopakun toiminnasta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisonohjaajat, joita voi myös rohkeasti lähestyä kaikissa nuoriin liittyvissä asioissa. Toiminta-aikoina Nuorisopakun työntekijät saa kiinni WhatsAppin avulla numerosta 050 537 9911.