Kierroksilla pääsee tutustumaan kiehtoviin tarinoihin Jyväskylän seudulta Unescon maailmanperintökirkosta Alvar Aallon arkkitehtuuriin.

Lisätietoja

Osta lippu etukäteen Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta

Anne Yliniemi, Jyväskylän Matkailuoppaat ry
p. 040 702 6647, anne.yliniemi[at]jyvaskyla.fi

Pia Kojo, sisällöntuottaja, Visit Jyväskylä
p. 014 266 8435, pia.kojo[at]jyvaskyla.fi

Visit Jyväskylän matkailuneuvonta
p. 014 266 0113, matkailu@jyvaskyla.fi

Pressikuvia
Kuvien yhteydessä mainittava kuvaajan nimi ja Visit Jyväskylä.

Jyväskyläläisille ja Jyväskylässä matkaileville suunnattu opastettujen yleisökierrosten sarja käynnistyi jälleen heinäkuussa. Kokonaisuus alkoi Kirjava Kangas -kävelykierroksella 6.7. ja päättyy Valon kaupunki-bussikierrokseen lauantaina 26.9. Kaikkiaan kesän kattauksesta löytyy 28 opastuskierrosta, joista 22 on kävelykierroksia ja kuusi bussikierroksia. Kierrokset toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän matkailuoppaat ry:n ja Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Maailmankuulua arkkitehtuuria, kaupunkimiljöitä ja merkkihenkilöitä – mukana myös uusia kierroksia

Kesän 2020 kierrosohjelma tutustuttaa Jyväskylän seutuun useasta eri näkökulmasta. Kierroksilla tulevat tutuksi muun muassa seudun arvostettu arkkitehtuuriperintö, eri kaupunginosien mielenkiintoiset tarinat, vehreä luonto sekä Jyväskylä valon kaupunkina.

Kesän kävelykierroksissa on kolme uutuutta: Kirjava Kangas, Taidetta taivasalla - opastettu taidekierros keskustassa sekä Suomalaisen sivistyksen sydämessä - Seminaarinmäen kierros. Supersuosion joka vuosi saavuttaneilla Vanhan hautausmaan kierroksilla kaupungin historiaa ja merkkihenkilöiden tarinoita esitellään tänä kesänä kahdesta näkökulmasta, Kansankynttilöitä ja kulttuurivaikuttajia -teemalla sekä Tehtailijoita ja kauppiaita -teemalla. Muita kävelykierroksia ovat aiemmilta vuosilta tutut Kehä Vihreän kutsu, Aalto andante ja Naissaaren kierros.

Uusia bussikierroksia on kaksi: Puuarkkitehtuuria Unesco-kirkosta Safa-palkintoon-kierros, jossa pääsee tutustumaan Unescon maailmanperintökohteena tunnettuun Petäjäveden vanhaan kirkkoon, sekä syksyllä järjestettävä Jyväskylää kaupunkivalaistuksen edelläkävijänä esittelevä Valon kaupunki-kierros. Mukana bussikierroksissa on myös perinteiseen tapaan Alvar Aallon arkkitehtuuria ja elämää käsittelevä Aalto Bravo, jossa pääsee vierailemaan Säynätsalon kunnantalolla ja Muuramen kirkossa.

Liput voi ostaa ensimmäistä kertaa verkkokaupassa - koronavirustilanne huomioidaan opastuskierroksilla

Liput maksavat kävelykierroksille 5 euroa/hlö/kierros ja bussikierroksille 7-10 euroa/hlö/kierros. Liput tulee ostaa etukäteen Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta. Kierrokselle pääsee näyttämällä sähköpostiin tullutta kuittia oppaalle. Verkkokaupparatkaisu helpottaa lipun ostoa, jonka toivotaan houkuttelevan entistä enemmän myös matkailijoita tutustumaan Jyväskylän seutuun kesän yleisökierrosten avulla.

Kävelykierroksille mahtuu mukaan 25 henkilöä/kierros ja bussikierroksille tänä kesänä poikkeuksellisesti 20 henkilöä/kierros. Paikkojen määrää on vähennetty, jotta turvavälit pysyvät tarpeeksi suurina. Myös kävelykierroksilla kiinnitetään huomiota turvaväleihin koronatilanteen vuoksi. Lisäksi kaikilla oppailla on käytössä kasvovisiirit. Kierroksille osallistuvia kannustetaan myös hyvään käsihygieniaan. Bussikierroksilla on tarjolla käsidesiä. Alarajaa osallistujamäärän suhteen ei ole, eli kierrokset toteutetaan osallistujamäärästä ja säästä riippumatta.

Tarkemmat tiedot opastuskierrosten sisällöistä ja ajankohdista löytyvät Visit Jyväskylän verkkosivuilta:
Kesän 2020 opastetut yleisökierrokset Jyväskylän seudulla