Lisätiedot

Tuomas Paloniemi, projektiassistentti 
Lakeland – Jyväskylä Region -hanke, Visit Jyväskylä 
tuomas.paloniemi[at]jyvaskyla.fi 
+358 50 475 3752 

Pressikuvia saunasta
Kuvien yhteydessä mainittava kuvaajan nimi. Kuvaajan nimi mainittu kuvissa erikseen. Muut kuvat: Lakeland – Jyväskylä Region, Visit Jyväskylä. 

Keski-Suomen Saunamaakuntaa nostatetaan tänä kesänä sosiaalisen median haasteen muodossa. Jaa saunahetkesi -haasteessa paikalliset ja matkailijat voivat jakaa Keski-Suomessa vietettäviä tai jo vietettyjä saunahetkiään. Saunahetket voivat olla saunomista lempisaunassa, lapsuusmuistoja, mökkisaunoja, yritysten tarjoamia saunatuotteita tai vaikkapa tilanteita, joissa sauna on läsnä. Myös Keski-Suomessa kesälomaansa viettävät tai saunapalveluita tuottavat yritykset voivat osallistua kuvien ja tarinoiden jakamiseen.

- Vaikka tänä vuonna Saunamaakuntaviikkoa ei järjestetä, haluamme muistuttaa ihmisiä Saunamaakunnastamme ja tuoda esiin sitä, miten monipuolisia saunomismahdollisuuksia Keski-Suomessa on. Kannustammekin nyt ihmisiä jakamaan saunahetkiään, kuvia ja tarinoita, sosiaalisessa mediassa. Haasteen aikana kerromme myös tämän kesän avoimista saunatapahtumista sekä muusta saunatietoudesta. Muistutamme samalla myös ensi vuoden Saunamaakuntaviikosta, jolla on jo runsaasti erilaisia saunatapahtumia, kertoo projektiassistentti Tuomas Paloniemi Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeesta Visit Jyväskylästä.

Kuvan ja tarinan jakaminen tapahtuu Instagramin syötteessä hashtagilla #saunaregion tai #saunamaakunta 25.6.-4.7. välisenä aikana. Kuvan voi jakaa myös Instagramin tarinoissa, Facebookissa tai Google Formsin kautta. Saunahetkiä nostetaan esille sosiaalisen median lisäksi myös Jaa saunahetkesi -haasteen nettisivustolla. Samaiselta sivustolta löytyvät myös tarkemmat osallistumisohjeet. Saunahetken ja tarinan jakaminen kannattaa, sillä kaikkien keskisuomalaisten saunahetkien lähettäjien kesken arvotaan mahtavia palkintoja. Palkinnoksi voi voittaa esimerkiksi majoituslahjakortin tai liput avoimeen saunailtaan.

- Keski-Suomi on julistautunut Maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015. Maakunnassa vaalitaankin saunakulttuuria ahkerasti ja saunaosaamista löytyy niin saunateollisuudesta kuin yritysten matkailijoille suunnatuista saunatuotteista. Osallistuessaan haasteeseen on mukana jakamassa keskisuomalaisen saunan iloa. Toivomme haasteen kannustavan myös lomasuunnitelmiaan tekeviä nappaamaan idean saunomisesta Keski-Suomessa. Saunominen tänä kesänä esimerkiksi avoimissa saunatapahtumissa kannattaa yhdistää uskomattomiin luonto- ja järvikokemuksiin, kulttuuritarjontaan tai vaikka mökkiloman yhteyteen, ehdottaa Paloniemi.

Jaa saunahetkesi -haaste
#saunaregion tai #saunamaakunta

Kesän avoimia saunatapahtumia

Saunamaakuntaviikko 2021 

Asiasanat: