Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilu on uusi osallistuvan rahoituksen malli, jonka Jyväskylän kaupunki tarjoaa Mesenaatti.me -yhteisörahoituspalvelun kautta kaupunkilaisten käyttöön. Ajatuksena on, että yhdessä tekemällä lopputulos on aina enemmän kuin osiensa summa, siis ihan fifty-sixty!

Lisätietoa joukkorahoituskampanjasta

Jyväskylän kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivusto

Mesenaatti.me 

Kulttuuripäällikkö Mari Aholainen,
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi,
p. 014 266 4040 ajalla 15.6.-18.6.

Joukkorahoituskokeilussa kaupunkilaiset pääsevät ideoimaan tärkeiksi kokemiaan hankkeita ja voivat lähteä hakemaan niille joukkorahoitusta. Joukkorahoituksessa kuka tahansa voi rahoittaa itseään kiinnostavia kampanjoita ja olla näin mukana mahdollistamassa hankkeiden toteutumista.

Kokeilussa kaupunki rahoittaa kuntasivun Mesenaatti.me:stä, se on avoinna kaikille hankkeille. Lisäksi yhteisölliset, kaupunkia elävöittävät hankkeet voivat saada myös Jyväskylän kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen. Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilu käynnistyy elokuussa 18.8. järjestettävällä yleisellä infotilaisuudella.

– Toivomme että kokeilu innostaa mahdollisimman monipuoliseen ajatteluun siitä, mikä tukee kaupunkilaisten hyvinvointia ja osallisuutta sekä edistää kulttuurielämää. Kulttuurin käsite on tässä yhteydessä varsin laaja. Se voi olla arjen estetiikkaa, ruumiin kulttuuria tai mitä esoteerisin taidepläjäys, sanoo Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.

– Tarkoitus on, että hankkeilla saadaan iloista yhdessäoloa asukkaiden lähiympäristöihin ja vilskettä kaupungin keskustaan. Kampanjan voi toteuttaa hyvinkin innovatiivisesti ja luovasti, mutta myös perinteisempi toteuttamistapa käy.

Kampanjan tekijöiksi voivat lähteä niin yksityiset kaupunkilaiset kuin yhteisöt. Valmiiksi hiotut hankkeet viedään Mesenaatti.me-alustalle ja näin käynnistyy joukkorahoituksen kerääminen.

Kun kokeiluun valittu, kaupungin tuplauskriteerit täyttävä hanke on päässyt joukkorahoitusosuuden keräämisessä asettamaansa minimitavoitteeseen, kaupunki osallistuu hankkeen rahoittamiseen tuplaamalla potin tai enintään 3 000 eurolla. Kaupunki on varautunut tukemaan kokeilua korkeintaan 20 000 eurolla.

Info-tilaisuudessa tarkempaa tietoa joukkorahoituksesta

Jos kiinnostuit hankkeesi toteuttamisesta joukkorahoituksella, tervetuloa 18.8. klo 18-20 etäyhteyksillä järjestettävään yleiseen infotilaisuuteen! Tilaisuudessa esitellään joukkorahoitusta ja kerrotaan kampanjan tekemisen yksityiskohdista. Voit osallistua infoon, vaikka et tässä vaiheessa olisikaan lähdössä toteuttamaan joukkorahoituskampanjaa. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

Ilmoittautumislomake 18.8. infotilaisuuteen  

Fifty-sixty -joukkorahoituskampanjan tärkeät päivämäärät:

  • 18.8. klo 18-20 yleinen infotilaisuus etäyhteydellä
  • 24.8. koulutus kampanjan luomisesta ja markkinoinnista
  • 18.9. mennessä Jyväskylän kaupunki valitsee kampanjat, joihin lähtee mukaan rahoittajana
  • 21.9. joukkorahoituskampanjat käynnistyvät
  • 30.10. joukkorahoituskampanjat päättyvät, kaupunki tuplaa tavoitteeseen päässeiden kampanjoiden rahoituspotin
  • 30.10. hankkeiden toteutus alkaa
  • 31.5.2021 mennessä hankkeet ovat toteutuneet