Kaupunginjohtaja Timo Koivisto täytti alkuvuodesta pyöreitä vuosia ja halusi lahjoittaa 50-vuotislahjarahansa liikuntapääkaupungin hengessä Jyväskylän Urheiluakatemian stipendirahastoon. Nyt rahastosta on jaettu ensimmäiset 150 euron arvoiset stipendit Urheiluakatemian esimerkillisille nuorille urheilijoille.

Stipendit myönnettiin nuorille yläkouluikäisille urheilijoille, jotka ovat toimineet esimerkillisesti sekä koulussa että urheilutoiminnassa. Stipendin perusteina oli arjen hallinta siten, että koulu ja tavoitteellinen harjoittelu kulkevat saumattomasti käsi kädessä. Aamuharjoittelumahdollisuuden aktiivinen hyödyntäminen ja yläkoululeiritoimintaan osallistuminen olivat myös tärkeitä myöntämisperusteita.

Lukuvuoden 2019-20 Urheiluakatemian stipendin saivat

Pauliina Pirinen, Kilpisen yhtenäiskoulu 9U-luokka
Lajit: Jalkapallo ja hiihto 

Cecilia Ek, Viitaniemen koulu 8F-luokka
Lajit: Jalkapallo ja hiihto

Jonatan Tiilikainen, Palokan yhtenäiskoulu 7E-luokka
Lajit: Jääpallo ja jääkiekko

Masi Lohi, Kuokkalan yhtenäiskoulu 7 luokka
Lajit: Jalkapallo ja Futsal

Mukava huomionosoitus

Jalkapalloa ja hiihtoa tavoitteellisesti harrastavalle Pauliina Piriselle stipendi oli iloinen yllätys. Lukion syksyllä aloittava nuori keskittyy kesäkauden pääosin jalkapalloon ja siirtää ajatuksensa kouluun ja hiihtoon taas syksymmällä.

–Tuntuu kyllä mukavalta, kun näkee, että arjessa tehty työ tuottaa tulosta ja huomioidaan näin konkreettisella tavalla, Pirinen iloitsee.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä toivottaa onnea ja menestystä nuorille urheilijoille!