Pupuhuhdan entisen koulualueen suunnittelu käynnistynyt. Alueelle kaavaillaan uutta asumista sekä alueen asukkaille yhteistä ulkotilaa säilytettävän pupuveistoksen läheisyyteen. Kesän aikana kerätään asukkailta ideoita ja ajatuksia suunnittelun tueksi.

Lisätiedot

Alueen suunnittelu: kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio, p. 014 266 5047, mari.raekallio[at]jyvaskyla.fi
Suunnitteluun osallistuminen: projektityöntekijä Jassin Rezai, p. 014 266 9063, jassin.rezai[at]jyvaskyla.fi

Pupuhuhdan mäellä puretun koulun tontilla on käynnistynyt kaavamuutos, jolla mahdollistetaan uusi rakentaminen. Alueelle on suunnitteilla pienimuotoista asumista, kuten omakoti- ja rivitaloja.

- Haluamme monipuolistaa varsin kerrostalovaltaisen Pupuhuhdan asuntokantaa ja tarjota näin erilaisia asumisen vaihtoehtoja alueelle, kertoo alueen suunnittelija, kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio Jyväskylän kaupungin asemakaavoituksesta.

Asumisen lisäksi halutaan säilyttää Pupuhuhdan maamerkki, Pupumuori ja vemmelsääret -leikkiveistos. Veistoksen viereen on ajatuksena luoda alueen asukkaille yhteistä ulkotilaa ajanviettoon ja virkistäytymiseen.

Miten sinä haluaisit viettää aikaa alueella? Mitkä ovat Pupuhuhdan parhaat puolet, entä mitkä asiat vaatisivat parantamista?

Syksyllä laadittavan kaavamuutosluonnoksen valmisteluun kerätään asukkailta tietoa ja ideoita kesän ajan. Osallistua voi niin sähköisesti verkkosivuilla tai alueella pidettävissä erilaisissa tilaisuuksissa.

1.    Jaa ajatuksesi ja seuraa suunnittelua netissä – voit voittaa lipun Linkkiin!
Kerro miten sinä toivoisit aluetta kehitettävän verkkosivuilta löytyvien kyselyjen avulla. Valmisteluvaiheen kyselyihin 31.8. mennessä vastanneiden kesken arvotaan viisi viikkolippua Linkkiin.

Verkkosivuilta löytyy myös tietoa suunnittelusta, aikataulusta ja tavoista osallistua koko kaavamuutoksen ajan: www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/projektit/pupuhuhta.

2.    Osallistu alueella järjestettäviin tilaisuuksiin
Tule tapaamaan meitä ja keskustelemaan suunnitelmista. Olemme Huhtasuon kylätoimistolla 22.6. klo 10-14 ja 26.6. klo 10-14 sekä Pupuhuhdan leikkipuistossa 29.6. klo 10-14 ja 3.7. klo 10-14.

Suunnitteilla on myös järjestää elokuussa isompi tapahtuma Pupuhuhdan entisen koulun hiekkakentällä, jos kokoontumisrajoitukset sen sallivat. Tapahtuman toteutumisesta tiedotetaan tarkemmin loppukesästä.

………

Uusia osallistumisen tapoja kehittämässä

Monikielisessä Pupuhuhdassa halutaan tehdä alueen suunnitteluun osallistuminen ja tiedon saaminen mahdolliseksi kaikille siellä asuville. Uusien osallistumisen tapojen kokeiluihin on saatu tukea ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -hankkeesta.
………