Jyväskylän varhaiskasvatuksen kesätoimintakausi on ajalla 1.6.-11.8.2020. Kesän aikana palvelua järjestetään vain perheiden etukäteen ilmoittaman tarpeen mukaisesti. Tämän kesän järjestelyt on suunniteltu valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja: 
palvelujohtaja Päivi Koivisto, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 3198 
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 3269 
palveluesimies Päivi Haapajoki, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 7670 

Avoinna on enemmän päiväkoteja eri puolilla Jyväskylää kuin aikaisempina kesinä. Näin lapsiryhmillä on enemmän tilaa päiväkodin sisällä ja piha-alueella.  Lapsiryhmien toiminta on jaettu pienempiin ryhmiin ja toiminta ulkona ja sisällä on mahdollista toteuttaa porrastetusti.  

Yö- ja viikonloppuhoito on keskitetty Tapiolan päiväkotiin. Tieto kesällä avoinna olevista päiväkodeista ja aukioloajoista löytyy Varhaiskasvatuksen toimintavuosi ja loma-ajat –nettisivulta. Perheet saavat tiedon kesäajan hoitopaikasta lapsen omasta päiväkodista.  

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus on avoinna koko kesän ja auttaa perheitä, jos lapselle tarvitaan kesän aikana varhaiskasvatuspaikka pikaisesti. Esimerkiksi, jos huoltaja saa työ- tai opiskelupaikan, järjestetään lapselle varhaiskasvatuspaikka 14 vuorokauden sisällä.    

Maksuhyvityskäytäntö jatkuu 11.8. saakka 

Jyväskylän kaupunki on linjannut, että huoltajalle myönnetään maksuhyvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksuun 11.8. saakka, jos lapsi hoidetaan kotona ja poissaolosta on ilmoitettu etukäteen. Maksuhyvityksen saa vielä kesän aikana, jos poissaolosta on ilmoitettu hoitopaikkaan viimeistään edellisenä päivänä Tieto Edu-järjestelmän hoitoaikavarausten kautta tai tekstiviestillä. Jos lapsi on poissa maanantaina, tulee ilmoitus olla tehty viimeistään sunnuntaina. Samana päivänä ilmoitettu poissaolo ei oikeuta maksuhyvitykseen.  

Mäki-Matin- ja Yrttisuon perhepuistot aukesivat, toimintaa on piha-alueilla 

Mäki-Matin- ja Yrttisuon perhepuistojen kesätoiminta on saatu käyntiin. Yrttisuon perhepuisto on avoinna 18.6. saakka ja Mäki-Matin perhepuistossa perheet voivat viettää kesäpäiviä koko kesän ajan. Tänä kesänä toimintaa on poikkeuksellisesti vain perhepuistojen piha-alueilla. Puistoissa noudatetaan myös valtakunnallisia linjauksia, eli puistossa voi olla kerrallaan maksimissaan 50 henkilöä. Ohjelmaa tai tapahtumia puistoissa järjestetään rajoitetusti.