Liikuntapääkaupunki Jyväskylä on laajentanut Suomen suurinta ulkokuntosalikokonaisuutta tänä kesänä kahdella uudella liikuntapaikalla.

Liikuntapaikkojen lisäksi jo aiemmin toteutetun Lutakon ulkokuntosalin viereen on tänä kesänä valmistunut lapsia liikuttava interaktiivinen leikkiväline. 

Memossa oppiminen ja liikunta yhdistyvät

Lutakon uusi interaktiivinen leikkiväline tulee tarjoamaan iloa ja riemua liikunnan ja oppimisen parissa. Memolla voi pelata erilaisia liikunnallisia pelejä sekä kehittäviä matematiikka- ja muistipelejä. Pelata voi yksin tai isommassa ryhmässä. Pelaajien mielenkiinnon säilyttämiseksi uusia pelejä kehitetään koko ajan lisää.

Leikkivälineen on kaupungille lahjoittanut Osuuskauppa Keskimaa Ilo auttaa -kampanjallaan.

Liikuntapaikat valmistuneet Rauhalahteen ja Mattilanniemen uimarannalle

Jyväskylän Rantaraitin varrella sijaitseva Suomen suurin ulkokuntosalikokonaisuus koostuu eri kuntoilumuodot huomioivista liikuntapaikoista.
Mattilanniemen uimarannan yhteyteen valmistunut liikuntapaikka pitää sisällään monitoimivälineen, triplanojapuut, dippipenkkejä, apinatikkaat sekä eri korkuisia askelluslautoja. Rauhalahdesta löytyy monitoimiväline kehonpainoharjoitteluun ja askelluslautoja.

Rantaraitin ulkokuntosalikokonaisuus tarjoaa monipuolisen tavan harjoitella. Lenkille lähtiessä voi pistäytyä eri liikuntapaikoissa tai kiertää vaikka kaikki. Lisäksi alue tarjoaa muita liikunnassa hyödynnettäviä rakenteita, kuten porrastreeniin soveltuvat Ylistönrinteen tai Ainolan rannan portaat.

Tutustu Rantaraittiin verkossa.