Lisätiedot

maankäyttöinsinööri Saara Vasama, p. 014 266 5070, saara.vasama[at]jyvaskyla.fi

Kauramäen omakotitontit odottavat rakentajia. Ensimmäiset pääsevät rakennuspuuhiin jo nyt kesäkuussa.

Jyväskylän eteläpuolelle rakentuva Kauramäki on omakotirakentajien suosiossa. Kevään aikana haussa olleisiin 25 omakotitonttiin saapui yhteensä 84 hakemusta. Tontit jaettiin tonttiarvontamenettelyllä: asunnon tarpeen arvioinnin perusteella 31 hakijalle arvottiin järjestysnumero, jonka mukaisessa järjestyksessä hakijat pystyivät valitsemaan tontin. Kaikki 25 tonttia tulivat varatuiksi ja rakentamaan niille pääsee vuoden päästä kesällä 2021.


Kauramäen tulevat asukkaat Juha ja Virve Kiukkonen saivat omalla vuorollaan varattua heidän ykköstoiveensa. Heitä Kauramäkeen rakentamaan houkuttelivat ympäröivät metsät ja ulkoilumaastot sekä alueella sijaitseva päiväkoti ja kävelymatkan päässä oleva koulu.


- Ne luovat turvalliset puitteet lapsille kasvaa. Myös pyöräilymatka kaupunkiin ja hyvät liikenneyhteydet etelän suuntaan saivat meidät kiinnostumaan alueesta, kuvailevat Kiukkoset. 


Kauramäessä voi lähes jokainen toteuttaa oman talounelmansa: väljät arkkitehtuuria koskevat määräykset antavat mahdollisuuden monimuotoiseen ympäristöön ja kokeiluihin. Pientalotonteilla julkisivujen ja kattojen materiaalit, värit ja muodot ovat vapaasti valittavissa. Vain rakennuksen enimmäiskoko on kaavassa määritelty – sekä erikoisuutena oman linnunpöntön pystyttäminen omalle tontille.


- Emme ole varsinaisia kädentaitajia, mutta linnunpönttö löytää kyllä varmasti paikkansa tontilta rakennusprojektin jälkeen, Kiukkoset lupaavat nauraen.


Jo tulevana kesänä Kauramäen omakotialueella alkaa kuulua vasaran kopinaa, sillä keväällä 2019 jaetuille ensimmäisillä tonteilla on mahdollista aloittaa rakentaminen 15.6. alkaen. 


Kauramäen asuinalueelle jää vielä 31 pientalotonttia jaettavaksi seuraavien vuosien aikana ja seuraavat 21 tonttia on tarkoitus jakaa vuonna 2021. Kokonaisuudessaan Kauramäestä on tulossa yli 700 asukkaan asuinalue, jossa omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen rinnalle on kaavoitettu tontteja yrityksille ja palveluille. 

 


 

Kaupunginosa: