Tulevien eppujen ja kasiluokkalaisten terveystarkastukset käynnistyvät kesäkuussa Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kouluterveydenhuollon vastaanotot palvelevat toistaiseksi ajanvarauksella. Kesäkuussa käynnistyvät tulevien ekaluokkalaisten ja kahdeksasluokkalaisten terveystarkastukset. 

Myös toisen asteen opiskelijoiden ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuolto palvelee opiskelijoita koko kesän vain ajanvarauksella.

- Vastaanottoaikoja voi varata puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Vastaanottokäynneille tullaan edelleen ilman flunssan oireita, muistuttaa opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja Katja Viisanen.

Tulevien eppujen ja kasiluokkalaisten terveystarkastukset käynnistyvät kesäkuussa Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla 

Syksyllä koulun aloittavat ja kahdeksannelle luokalle siirtyvien oppilaiden terveystarkastukset aloitetaan kesän aikana. Tarkastuksia tehdään pääasiassa oppilaan tulevalla koululla. Tarkastukset ovat laajoja terveystarkastuksia, joihin sisältyy kouluterveydenhoitajan ja koululääkärin tekemät terveystarkastukset. Aika lääkärikäynnille annetaan terveydenhoitajan tarkastuksen jälkeen.

- Terveystarkastukseen varataan tunnin verran aikaa. Tarkastuksessa kartoitetaan koululaisen terveydentilaan, perheen hyvinvointiin ja arjen sujumiseen liittyviä asioita sekä keskustellaan muun muassa unen tarpeesta, terveellisestä ruokavaliosta, vapaa-ajasta ja harrastuksista, valottaa osastonhoitaja Tuula Tuominen. 

Molemmat huoltajat ovat tervetulleita tarkastukseen mukaan. Kahdeksasluokkalaiselle annetaan mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa tarkastuksen yhteydessä.

Terveyskysely täytetään ja tarkastusaika varataan sähköisesti 

Ekaluokkalaisten huoltajien toivotaan täyttävän sähköisen terveyskyselyn etukäteen omahyviksen kautta. Terveystarkastusaika varataan sähköisesti. Tarvittaessa ajan voi varata oman koulun terveydenhoitajalta puhelimitse. Kyselyyn ja ajanvaraukseen voi kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. 

Linkit ajanvaraukseen ja lomakkeeseen sekä kouluterveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät kouluterveydenhuollon nettisivulta.

Vanhemmille on tiedotettu tarkastuksista Wilma-viestillä.

Opiskeluterveydenhuolto palvelee koko kesän

Opiskeluterveydenhuolto palvelee koko kesän toisen asteen opiskelijoita ja ammattikorkeakouluopiskelijoita. Opiskeluterveydenhuollon sovitut vastaanottoajat toteutuvat ja opiskeluterveydenhuoltoon voi edelleen varata aikoja muun muassa asevelvollisen ennakkoterveystarkastukseen, mieliala- ja opiskelukykyyn sekä seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Ajanvaraukseton vastaanotto on suljettuna. Yhteydenotot opiskeluterveydenhuoltoon sähköisesti tai puhelimitse numeroon 014 266 2260, maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–13.

Opiskeluterveydenhuollon nettisivut.
 

Jyväskylän kaupungin koronasivut.

Lisätietoja:
kouluterveydenhuollon osastonhoitaja Terhi Seppälä, p. 014 266 3763
kouluterveydenhuollon osastonhoitaja Tuula Tuominen, p. 014 266 2813
opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja Katja Viisanen, p. 014 266 2197